Martin Bosma (PVV) fileert hypocriete slavernij-excuusmiepen: '72.000 voor een trip, maar niet bij slavernijdebat zijn!'

Politiekfeb 02 2023, 8:00
Martin Bosma heeft in de Tweede Kamer keihard uitgehaald naar de hypocrieten van GroenLinks, D66, en de PvdA; links-radicale racismeroepertjes die wel héél ver willen reizen met het vliegtuig om sorry te zeggen voor de slavernij... maar die niet bij het Tweede Kamerdebat zijn over dit onderwerp.
"Vorige week bij het slavernijdebat deed een aantal Kamerleden verslag van het uitje dat zij maakten naar Suriname en de Antillen in het kader van die slavernij," aldus Bosma. "Ondanks hun vliegschaamte en de schade die hun megareis toebrengt aan de ijsbeertjes hadden Jesse Klaver en zijn gevolg van Kamerleden zich manmoedig in het vliegtuig gehesen. Helemaal indachtig Gerard Joling: buy me a ticket to the tropics.
"We zagen de foto's van het stralende gezelschap in hun zomerse kledij op weg naar de Caraïben. Zonnebril op het hoofd," ging de PVV'er verder.
"Weet u, mevrouw de voorzitter, hoeveel die grap de Nederlandse belastingbetaler heeft gekost? Nou, de teller staat nu op 72.000 euro. Vooralsnog. Want alle declaraties zijn nog niet binnen. Let wel, dat staat dus los van die 200 miljoen, van die 27 miljoen van het museum en van die 7 miljoen van de minister voor het herdenkingsjaar.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De hypocrisie is natuurlijk ronduit schokkend. Deze mensen vinden 'slavernij' zogenaamd heel belangrijk, maar als de Kamer erover debatteert geven ze niet thuis. In plaats daarvan gaan ze lekker naar de Antillen en Suriname - met het vliegtuig natuurlijk, terwijl ze ook pretenderen dat ze zich enorm druk maken om 'het klimaat' en vliegen zo goed als verboden willen maken voor de rest van de Nederlanders.
Zoals steeds weer als het over populaire onderwerpen gaat moeten we deze mensen eigenlijk maar gewoon negeren. Ze spelen elke keer weer een dubbelspel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten