Filmpje! Ralf Dekker (FVD): "Geen excuses voor slavernij, stop het schuldcomplex!"

Politiekjan 26 2023, 13:00
Gisteren heeft Tweede Kamerlid Ralf Dekker van Forum voor Democratie (FVD) gezegd dat excuses voor ons slavernijverleden nergens voor nodig zijn. Volgens hem heeft het Westen immers als eerste slavernij afgeschaft en wordt ons een onterecht schuldgevoel aangepraat, wat kenmerkend is voor onze cultuurcrisis en dat volgens hem alleen maar berust op kwade bedoelingen. Vooral blanke Nederlanders moeten zich wentelen in schuldgevoel.
Dekker heeft gelijk en het is een schande dat dit kabinet Nederlanders een schuldcomplex wil aanpraten voor iets waar wij nooit deel aan hebben genomen. Niemand die nu leeft is slaaf of slavenhouder geweest. Het is goed dat FVD zich ervoor inzet dat we weer trots zijn op ons verleden. Daar horen ook zwarte bladzijden bij. Alleen moet je wel naar deze gebeurtenissen kijken uit het perspectief van die tijd en niet naar de maatstaven van deze tijd.
Sommigen, zoals journalist Sietske Bergsma, hebben ook beweerd dat de huidige 'duurzame' agenda een vorm van moderne slavernij is. Zij stelt dat de focus op groene energie vaak ten koste gaat van mensenrechten, waardoor er sprake is van onethische arbeidsomstandigheden. Dit zie je ook bij de delfstofwinning gebeuren in Afrika en Bergsma twittert daarover: ''En dit is geen whataboutism, want het slavernijverleden waar nu excuses voor komen en alles om te doen is, is geen oplossing voor hedendaagse uitbuiting en onderdrukking. Het verleden uitlichten is moreel exhibitionisme bedoeld om af te leiden van het nu.'' Dit kan inderdaad worden gezien als een afleidingsmanoeuvre van de globalisten.  
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Heel veel gekleurde mensen hebben inmiddels hun plaats in onze samenleving gevonden. Deze mensen willen niet in het slachtofferschap blijven zwelgen. Nee ze willen deel uitmaken van onze samenleving als volwaardige burgers. Door in het slavernijverleden te blijven hangen plaats men mensen in hokjes en dat is een onwenselijke situatie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten