eu haalt iraanse president

Europese Parlementsverkiezingen een farce: Uitsluiting "extreemrechtse" lijsttrekkers bevestigt EU als Vierde Rijk

EUmei 23, 15:00
De Europese Parlementsverkiezingen dreigen uit te draaien op een complete farce nu er weer "extreemrechtse" lijsttrekkers worden uitgesloten van het Europese lijsttrekkersdebat. Voor veel eurosceptici is dit wederom een bevestiging dat de EU niets meer is dan een voortzetting van het Vierde Rijk. Vanmiddag debatteren in Brussel de lijsttrekkers van vijf verschillende Europese fracties, waaronder de christendemocraten, de sociaaldemocraten, de liberalen, de Groenen en de Linkse Fractie. Onderwerpen zoals defensie, economie en klimaat staan op de agenda. Maar opmerkelijk genoeg ontbreken de twee fracties aan de rechterflank.

The European Parliament and the EBC has reached a new low point in democratic standards. Facilitating a debate that excludes up to 25 % of the European electorate has nothing to do with democracy. Clear hypocrisy from the same people who wants to lecture member states on rule of…

114
Reply
"Een nieuw dieptepunt in de Europese democratie", tweette Anders Vistisen, Deens lid van het radicaal-rechtse "Identiteit en Democratie (ID)", waar de PVV zich naar alle waarschijnlijkheid bij gaat aansluiten na de verkiezingen. Bij een eerder debat in Maastricht mocht Vistisen wel meedoen, maar dit keer kreeg hij geen uitnodiging van de organisator EBU, de European Broadcasting Union. De EBU stelt dat ID niet voldoet aan de regels om mee te doen omdat ze geen officiële lijsttrekker hebben.
Ook de EU-kritische ECR, de "Europese Conservatieven en Hervormers", waartoe onder andere JA21 en de SGP behoren, is uitgesloten van het debat. Hoewel ze geen lijsttrekker hebben, zoals vereist door de EBU, blijft de Deense opwinding over deze "uitsluiting" daarachterwege. Desondanks staan beide partijen op winst in de peilingen voor de verkiezingen voor het Europees Parlement over twee weken.
De onenigheid over wie er wel of niet mag deelnemen aan het debat spitst zich toe op het concept van de "Spitzenkandidat". Dit Duitse begrip voor "lijsttrekker" werd tien jaar geleden geïntroduceerd om de Europese Unie democratischer en transparanter te maken. Het idee was dat de aanvoerder van de grootste partij bij de Europese verkiezingen automatisch de voorzitter van de nieuwe Europese Commissie zou worden. Maar zoals we vijf jaar geleden zagen, werd de lijsttrekker van de grootste partij, christendemocraat Manfred Weber, na de verkiezingen op een zijspoor gezet. In plaats daarvan werd Ursula von der Leyen benoemd tot voorzitter van de Europese Commissie, ondanks het feit dat niemand op haar had gestemd.
Deze uitsluiting van "extreemrechtse" lijsttrekkers van het debat is een directe aanval op de democratie en een bewijs van de dictatuurachtige praktijken binnen de EU. De elite in Brussel wil koste wat het kost voorkomen dat kritische, eurosceptische stemmen gehoord worden. Dit is niets minder dan een schande en een gevaar voor de democratie in Europa.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS bestrijden we de Machiavelliaanse Leviathan die we de EU noemen ELKE DAG opnieuw. De rest van de media aanbidden Brussel, wij niet. Vind jij ons tegendraadse geluid belangrijk? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de EU te ontmaskeren en te bestrijden.
Het is hoog tijd dat de EU stopt met deze dictatoriale praktijken en begint met luisteren naar alle stemmen binnen de Europese samenleving. Het uitsluiten van politieke tegenstanders is niet alleen ondemocratisch, maar ook gevaarlijk. Als de EU werkelijk democratisch en transparant wil zijn, moet zij zorgen dat iedereen, ongeacht hun politieke kleur, een platform krijgt om hun visie te delen. De huidige gang van zaken bewijst echter dat de EU allesbehalve democratisch is. Het is een politieke machine die elke vorm van oppositie wil uitschakelen en haar eigen agenda wil doordrukken, ten koste van de vrijheid en de rechten van de Europese burgers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten