shutterstock 540652045

Piepen, pingelen en frustreren: EU's nieuwe manier om automobilisten te treiteren

EUmei 23, 16:00
Het is weer zover. Vadertje Staat heeft opnieuw een manier gevonden om de automobilist te betuttelen en uit te knijpen. Vanaf juli moet elke nieuwe auto worden uitgerust met een intelligent snelheidsassistentiesysteem (ISA) dat piept wanneer je sneller rijdt dan toegestaan. Dit zogenaamde veiligheidsinitiatief is niets meer dan een zoveelste poging om de automobilist te controleren en te bestraffen.
De EU beweert dat dit systeem bedoeld is om het aantal verkeersdoden te verminderen, maar iedereen met een beetje gezond verstand weet dat dit slechts een rookgordijn is. De werkelijke agenda is duidelijk: meer controle over de burger en meer boetes om de staatskas te spekken. Het is misselijkmakend hoe de overheid ons behandelt alsof we geen eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen. Alsof we niet zelf kunnen zien hoe hard we rijden.
Het systeem, dat werkt met wegenkaarten en een camera achter de voorruit, geeft eerst een visuele waarschuwing en begint daarna te piepen als je te snel rijdt. Deze constante pieptoon is een bron van afleiding en frustratie, en zal ongetwijfeld tot meer ongelukken leiden in plaats van ze te voorkomen. Het is een schoolvoorbeeld van overheidsbemoeienis die totaal niet doordacht is.
Daarnaast hebben autoconstructeurs de keuze om het gaspedaal te laten tegendrukken bij overdreven snelheid. Gelukkig kiezen de meeste fabrikanten voor het goedkopere waarschuwingssignaal, maar de boodschap is duidelijk: de overheid wil volledige controle over onze rijervaring.
En waarom? Omdat de overheid de automobilist als een dom wezen ziet dat voortdurend in de gaten gehouden moet worden. Het is de zoveelste poging om ons leven te micromanagen en ons onze vrijheid te ontnemen. Deze betutteling moet stoppen. De automobilist is geen melkkoe die uitgeperst kan worden met elke nieuwe regel en boete. Het is tijd dat we opstaan tegen deze onzin en onze vrijheid terugnemen.
De introductie van ISA is een perfecte illustratie van hoe ver de bemoeizucht van de overheid reikt. We moeten ons niet laten behandelen als kinderen die aan de hand genomen moeten worden. We zijn volwassen mensen die in staat zijn om verantwoordelijkheid te nemen voor onze eigen daden. Deze constante stroom van regels en voorschriften maakt ons alleen maar afhankelijker en minder vrij.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS bestrijden we de Machiavelliaanse Leviathan die we de EU noemen ELKE DAG opnieuw. De rest van de media aanbidden Brussel, wij niet. Vind jij ons tegendraadse geluid belangrijk? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de EU te ontmaskeren en te bestrijden.
Het is hoog tijd dat de overheid zich terugtrekt en ons de ruimte geeft om zelf beslissingen te nemen. De vrijheid van de automobilist staat op het spel, en we moeten vechten om die terug te krijgen. Vadertje Staat mag dan denken dat hij beter weet wat goed voor ons is, maar wij weten beter. Het is tijd om deze betutteling een halt toe te roepen en onze rechten als automobilisten te verdedigen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten