Franse presidentskandidaat Marine Le Pen beschuldigd van verduistering EU-geld

Franse presidentskandidaat Marine Le Pen beschuldigd van verduistering EU-geld

Nu Marine Le Pen er bijzonder goed voorstaat in de peilingen en in een één-op-één strijd Emmanuel Macron mogelijk zelfs kan verslaan worden ineens alle scherpe messen uit de keukenlade getrokken. Want, zeggen haar tegenstanders plots, mevrouw heeft EU-geld verduisterd! Corruptie!

Zo'n vrouw als Marine Le Pen kan min of meer maken wat ze wil tót ze echt een gevaar vormt voor de elitaire kliek die het voor het zeggen heeft in Frankrijk - dat is natuurlijk de groep rond WEF-menneke Emmanuel Macron.

Want nu uit peilingen blijkt dat Le Pen het in de tweede ronde best eens kan winnen wordt ze ineens beschuldigd van "het verduisteren van EU-geld." Nee, dat is geen grap. Lees dit stuk erover maar in het AD.

Een ontzettend gekke timing, natuurlijk. Maar wacht, het wordt nog gekker. Het onderzoek waarop de beschuldigingen gebaseerd zijn - beschuldigingen die nu gegeven zijn aan Justitie in Frankrijk - namelijk al uit 2006. Toen zou het onderzoek zijn begonnen. De instanties hebben er al met al dus 16 jaar over gedaan om hier daadwerkelijk een zaak van te maken - somewhat. Want het Franse Justitie moet natuurlijk nog maar zien of het er écht iets mee kan en wil doen.

Dit is hoe het kartel rolt, niet alleen in Nederland, maar in héél Europa. Le Pen moet eraan omdat ze het kartel dreigt te doorbreken... en zelfs als dit niet uitmondt in een rechtszaak hopen ze natuurlijk dat het lekken van het verhaal haar voldoende beschadigt om te voorkomen dat ze de verkiezingen wint.

We wonen in een heel - heel - smerige wereld. Helaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer