screen shot 2022 09 07 at 14

Grootspraak Ursula von der Leyen; "Poetin zal betalen voor de wederopbouw van Oekraïne!''

EUfeb 03 2023, 15:00
Ursula von der Leyen heeft gisteren weer grootspraak uitgekraamd in Kiev. De voorzitter van de Europese Commissie leeft echt in een droomwereld. Ze doet allemaal beloftes aan Zelenski die ze nooit waar kan maken. Het zal lachwekkend zijn als de werkelijkheid niet zo triest is.
Ursula von der Leyen heeft weer beloftes gedaan in Kiev waar ze in het Kremlin keihard om lachen. Dit geopolitieke lichtgewicht zet de gevallen wereldmacht Europa compleet in haar hemd met haar wereldvreemde uitspraken. Zo heeft de voorzitter van de Europese Commissie een boodschap aan Poetin: ''Mijn boodschap vandaag is dat we Poetin laten betalen voor zijn afschuwelijke oorlog. Voordat Rusland deze oorlog begon, waren we zeer uitgesproken over de ernstige economische kosten die we Rusland zullen opleggen als het Oekraïne binnenvalt. Vandaag betaalt Rusland een zware prijs, omdat onze sancties zijn economie uithollen en met een generatie teruggooien. Het prijsplafond voor ruwe olie kost Rusland nu al zo'n 160 miljoen euro per dag. En we zullen de druk verder blijven opvoeren. We zullen, samen met onze G7-partners, een extra prijsplafond voor Russische aardolieproducten introduceren. En tegen 24 februari, precies een jaar nadat de invasie begon, willen we het tiende pakket sancties hebben. Rusland zal ook moeten betalen voor de verwoesting die het heeft aangericht en zal moeten bijdragen aan de wederopbouw van Oekraïne. Daarom onderzoeken we samen met onze partners hoe we de publieke activa van Rusland kunnen gebruiken ten voordele van Oekraïne.'' kraait Ursula von der Leyen. We weten allemaal dat Poetin geen roebel zal overmaken aan de door Russen gehate regering in Kiev.
Ursula heeft nog een wens ze wil Russen gaan vervolgen voor oorlogsmisdaden. Daarover zegt zij: ''En Rusland moet in rechtbanken ter verantwoording worden geroepen voor zijn afschuwelijke misdaden. Aanklagers uit Oekraïne en de Europese Unie werken al samen. We zijn bewijs aan het verzamelen. Als eerste stap ben ik verheugd aan te kondigen dat in Den Haag een International Centre for the Prosecution of the Crime of Aggression in Oekraïne zal worden opgericht. Dit centrum zal de bewijsvergaring coördineren. Het zal worden ingebed in het gemeenschappelijk onderzoeksteam dat wordt ondersteund door ons agentschap Eurojust. We zullen bereid zijn om zeer snel aan de slag te gaan met Eurojust, met Oekraïne, met de partners van ons gemeenschappelijk onderzoeksteam en met Nederland. De dader moet ter verantwoording worden geroepen.''
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Heel grappig dat de voorzitter van de Europese Commissie aankondigt dat zij de Russen strafrechtelijk wil vervolgen. De internationale vleugel van Forum voor Democratie, Forum for Democracy International stelt terecht de vraag sinds wanneer heeft de Europese Commissie de bevoegdheid om vervolging in te stellen voor oorlogsmisdaden. Wanneer heeft het deze macht verworven en door welke autoriteit? Volgens mij heeft geen enkele EU-lidstaat daar een mandaat voor gegeven aan Ursula von der Leyen. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten