kaag rutte lachen

Verkiezingstijd! Toneelstukje van Mark Rutte (VVD) en Sigrid Kaag (D66) is "roddel en achterklap"

Politiekfeb 03 2023, 14:00
Krokodillentranen bij D66, Mark Rutte zou zich volgens Haagse bronnen schuldig hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Zo zou Rutte zijn uitgevlogen tegen Sigrid Kaag die dat op haar beurt weer tegenspreekt en het “roddel en achterklap” noemt.
Sigrid Kaag is verbaast dat het nieuws over een ‘stevige ruzie’ met Mark Rutte nu pas naar buiten is gekomen. Volgens Kaag is dit meer als een week geleden en zou er daarnaast totaal geen sprake zijn van een breuk in de coalitie. Kaag noemt het dan ook “roddel en achterklap” en zegt dat in de meeste families wel eens een discussie voorkomt. Met andere woorden: een storm in een glas water. We zitten dan ook midden in verkiezingstijd en het is duidelijk dat de “stevige ruzie” waar verschillende media over spreken weer eens reuze mee valt. Beide politieke leiders zitten gewoon weer binnen de kortste keren bij elkaar opschoot.
Rutte zou tijdens een kabinetsberaad pislink zijn geworden na een discussie met Kaag over Europese gelden en het bedrijfsleven. Sigrid Kaag zou zijn weggelopen nadat de discussie uit de hand was gelopen. Rutte heeft nadien excuses aangeboden aan Kaag voor zijn uitspattingen.
Dat Kaag en Rutte al langer samen hun politieke toneelstukje opvoeren is voor vele niet iets nieuws. Kaag haalde eerder in haar HJ-schoo lezing ook al publiekelijk uit naar Rutte. Kaag beschuldigde Mark Rutte toen van ’regelen en ritselen zonder visie’.
De VVD heeft zich eerder al afgezet tegen ‘links’ maar pakt nu blijkbaar ook de handschoen op om D66 aan te vallen. Volgens geluiden uit Den Haag zijn langzaam aan de eerste barstjes in de coalitie zichtbaar geworden. Met de Provinciale Statenverkiezingen voor de deur komt het bepaalde partijen dan ook goed uit als dit soort berichten worden gelekt. Het is hard nodig voor de VVD om het imago van de premier een beetje op te poetsen door hem zijn tanden en spierballen te laten zien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten