D66 trekt 300.000 euro uit om schandalen onder het tapijt te vegen, rode cijfers voor de partij van Sigrid Kaag

Carlo van Remortel

Carlo van Remortel

D66 trekt 300.000 euro uit om schandalen onder het tapijt te vegen, rode cijfers voor de partij van Sigrid Kaag

Sigrid Kaag van D66 in het interview met EenVandaag. Bron: Screenshot AVROTROS.

De Partijkas van D66 is nagenoeg leeg, zo blijkt uit onderzoek van RTL nieuws die de jaarrekening van de partij heeft doorgenomen. De Partij van Sigrid Kaag heeft tonnen uitgegeven aan juridische kosten vanwege verschillende juridische zaken binnen de partij.

In de jaarrekening van D66 is te lezen dat “De landelijke vereniging het jaar afsluit met een negatief resultaat. Dit komt voornamelijk door onverwachte juridische kosten”. De partij heeft hiervoor maar liefst 357.498 euro uitgetrokken. De affaire Van Drimmelen is een van de oorzaken dat de partij hoge juridische kosten heeft gemaakt. Vorig jaar werd namelijk bekend dat partijprominent Frans van Drimmelen zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel wangedrag tegen een medewerkster van D66.

Het onderzoek naar van Drimmelen is openbaar gemaakt maar het rapport wekte de indruk dat er weinig aan de hand zou zijn geweest. De partij moest hier van terug komen met als resultaat een zeer pijnlijke persconferentie van Sigrid Kaag. De partij heeft vorig jaar mei op hun eigen website gemeld dat het slachtoffer van de zaak van van Drimmelen “een financiële tegemoetkoming heeft ontvangen”. De 300.000 euro die door de partij is gereserveerd om juridische geschillen af te handelen word dus ook gebruikt om slachtoffers af te betalen.

Volgens de partij gaat het slachtoffer “een belangrijk deel doneren aan een stichting die zich inzet voor vrouwenrechten” Daarnaast is er met de vrouw een “overeenstemming bereikt over gedeeltelijke compensatie” Aldus de partij.

Een van de andere D66-schandalen heeft betrekking op de zaak rondom Europarlementariër Samira Rafaela. Rafaela zou ervan worden beschuldigd medewerkers te hebben geïntimideerd en ook zou er spraken zijn geweest van pestgedrag door de Europarlementariër.

Het vertrouwen in Sigrid Kaag is door de D66-schandalen behoorlijk aangetast. Zo vinden veel D66-stemmers dat er te lang is gewacht met een reactie en dat er beloftes zijn gemaakt door Kaag die ze waarschijnlijk niet kan nakomen. Ondanks dat Kaag haar excuses aanbood zijn veel D66’ers niet te spreken over de onnodige uithalen die Kaag deed naar verschillende media.

Lees meer over:
Frans van Drimmelen Kaag

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties