screen shot 2024 05 13 at 143649jpg

Marianne Zwagerman breekt vandaag met BBB

EUjun 06, 18:00
In een opmerkelijke wending heeft opiniemaakster Marianne Zwagerman aangekondigd dat ze breekt met BBB en vandaag ultraorthodox gaat stemmen door haar stem aan de SGP te geven. Dit is best opmerkelijk omdat Zwagerman pretendeert een hardcore klassiek liberaal te zijn. Op X liet Zwagerman weten: "Het onmogelijke wordt mogelijk. Mijn stem gaat voor het eerst van mijn leven naar de SGP. Naar @hjaruissen omdat hij onze beste man in Brussel is. Ervaren, deskundig, recht door zee. Een ruk naar rechts moet ook echt naar rechts. BBB is midden in de EU."
Zwagerman heeft volledig gelijk. De BBB heeft zich door haar aansluiting bij de Christendemocratische EU-fractie met partijen als het CDA en NSC onder leiding van Ursula von der Leyen in een zwakke positie gemanoeuvreerd. Het is teleurstellend te zien dat een partij die pretendeert op te komen voor de Nederlandse belangen, kiest voor samenwerking met de verraders van onze nationale soevereiniteit. Hopelijk realiseren ze zich snel hun fout en stappen ze uit deze schadelijke fractie.
Maar nu gaat het om de toekomst. Zwagerman kiest voor bewezen kwaliteit met Bert Jan Ruissen. Een man die zijn sporen verdiend heeft in Brussel en weet wat er op het spel staat. In tijden van crisis en bedreigingen van buitenaf hebben we mensen nodig die recht door zee zijn, die niet buigen voor de Brusselse bureaucratie en opkomen voor de Nederlandse belangen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.''
Het kan als vreemd worden beschouwd voor een klassiek-liberaal om op de SGP te stemmen vanwege de aanzienlijke verschillen in ideologische grondslagen. Terwijl klassiek-liberalen sterk hechten aan individuele vrijheden, een strikte scheiding van kerk en staat, en minimale overheidsinterventie, baseert de SGP haar beleid op christelijke principes die vaak leiden tot beperkingen op persoonlijke vrijheden en een vermenging van religie en politiek. Deze fundamentele tegenstellingen in opvattingen over sociale, morele en economische kwesties maken het stemmen van een klassiek-liberaal op de SGP ongebruikelijk en incongruent. Toch maakt Zwagerman deze switch dit laat zien dat kunde en kennis nog altijd de doorslag kunnen geven. Ze stemt op de persoon in plaats van op het gedachtegoed van de partij. Dat past perfect bij een klassiek liberaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten