GNksjvOrGO5wYVwr

Asielpartij VVD ´draaikont er op los´ en roept in verkiezingstijd: "Vreemdelingen zonder recht op asiel moeten snel terugkeren"

Immigratiemrt 02 2022, 16:40
Vlak voor de Gemeenteraadsverkiezingen lijkt de VVD ´opeens´ van koers veranderd. Vreemdelingen zonder recht op asiel moeten snel weer terugkeren naar hun thuisland, aldus de partij van Mark Rutte. Het is pure politieke poppenkast van een partij in verkiezingstijd die in het recente verleden record na record verbrak met het binnenlaten van ´vluchtelingen´.
VVD-Tweede Kamerlid Ruben Brekelmans (portefeuille: Buitenlandse Zaken) voelt zich helemaal humaan met de vele Oekraïense vluchtelingen die vanwege de oorlog in hun land richting het westen trekken. Dat lijkt eigenlijk niet meer dan logisch, alleen wil Brekelmans er namens zijn VVD nog wel even haarfijn bij vermelden dat er in Nederland enkel plaats is voor échte vluchtelingen. Tot zover duidelijk.
Maar laat het nu net de partij van Rutte zijn geweest die een record aantal (niet zulke échte) vluchtelingen het land hebben binnengelaten. Economische vluchtelingen grepen de afgelopen jaren de slappe houding van Nederland aan om juist naar ons land te vluchten. En dan niet voor oorlog, maar zoals de term al zegt: Voor ons geweldige economische klimaat.
Niet voor niets was PVV-leider Geert Wilders eind december vorig jaar nog woest op de benoeming van VVD’er Eric van der Burg als staatssecretaris van Asiel en Immigratie.
Hardleerse VVD: Vreemdelingen zonder recht moeten snel terugkeren
De VVD blijkt ondanks de waarschuwing van Wilders nogal hardleers. Op zijn Twitter-profiel schrijft Kamerlid Brekelmans namelijk: "Juist nu er een oorlog is in onze regio, moet ieder asielbed beschikbaar zijn voor échte vluchtelingen." Nogal wiedes, en daar zijn alle politici het ook wel zo´n beetje mee eens. Van Jesse Klaver tot aan Thierry Baudet.
Het ongeloofwaardige en leugenachtige dat Brekelmans vervolgens schrijft is schrijnender: "Vreemdelingen zonder recht op asiel moeten daarom snel terugkeren."
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Geloof vooral niet dat de VVD nu opeens wakker is geworden en alle economische vluchtelingen in Nederland wil weigeren. Dit is campagnetaal. Stoere, keiharde taal gebaseerd op helemaal niets om de kiezer ´op rechts´ aan het twijfelen te brengen om op de VVD te stemmen tijdens de komende Gemeenteraadsverkiezingen. De vraag is alleen: Wie trapt er nog in de koude kunstjes van Rutte en zijn partij?!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten