Geert Wilders woest dat VVD’er Eric van der Burg staatssecretaris van asiel wordt: ‘Hij zei, hoe meer asielzoekers, hoe beter!’

Geert Wilders is er absoluut niet over te spreken dat VVD’er Eric van der Burg staatssecretaris van Asiel en Immigratie wordt. Want Van der Burg zei een paar jaar geleden nog: “Hoe meer asielzoekers, hoe beter.” En dat is wat raar. Zeker voor een VVD’er.

In de verkiezingscampagne beloofde de VVD voor de zoveelste keer dat er iets gedaan zou worden aan de enorme migratiestromen naar Nederland. Maar dit keer echt. Ja hoor. De VVD zou aan de macht komen, en dan zou er het één en ander veranderen.

Nou, dat is overduidelijk je reinste onzin. Want de partij maakt Eric van der Burg staatssecretaris voor Asiel en Immigratie. En dat is heel veelzeggend. Want deze man zei in 2017 nog dat hij bijzonder blij was met enorm hoge immigratiecijfers. “Hoe meer asielzoekers, hoe beter,” zei hij toen.

Geert Wilders is dan ook woedend op deze keuze. “De VVD is knettergek geworden. Puur verraad,” aldus de PVV’er:

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dit hele kabinet begint echt een freakshow van epische proporties te worden zeg. Voldemort als minister van Volksgezondheid, Sigrid Kaag als minister van Financiën, Kajsa Ollongren of all people minister van Defensie, en nu dus ook nog eens Eric van der Burg als staatssecretaris van Asiel en Immigratie. Wat een puinzooi. En wij maar denken dat het niet erger kón worden dan Rutte III.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Gregorius van Dubbeldam

  Gelukkig, Geert Wilders is weer WOEST!

  Ook prettig dat sommige zaken hetzelfde blijven.

  1. Stanly2000

   Inderdaad, je nietszeggende, inhoudsloze opmerkingen blijven hetzelfde!

  2. Baco

   Ze moeten jouw van deze site donderen

    1. Baco

     Flikker op mongool, grote taalfascistische sukkel

    2. Krasvast

     Nee hoor, zolang hij reacties krijgt blijft hij gewoon lekker zitten.

  3. Eksteroog

   Natuurlijk, Wilders vindt het nog steeds schandalig dat de Nederlanders niet massaal op hem stemmen. Hoe schandalig.

   Hij had Van der Burg wel geaccepteerd, als hij mocht meeregeren.

  4. Krasvast

   “Ze moeten jouw van deze site donderen”

   Zolang er op hem gereageerd wordt heeft dat geen enkele zin.

 2. Nikita

  Het uitschot blijft over iedereen die slim is is met de noordezon vertrokken .

 3. ET007

  De deal van Rutten en Kaag krijgt al vorm.

 4. marcel_2011

  Dit kabinet zal geen lang leven beschoren zijn.

  1. EvertB

   Klopt. Maximaal jaartje of vier?!

   1. Harry Haller2

    Evert is dolgelukkig met het nieuwe kabinet. Een kinderhand is gauw gevuld.

    1. EvertB

     Ja en nee.

     Goed dat er nu een missionair kabinet gaat aantreden.

     Rutte had ik het liefst niet weer gezien als premier. De VVD is overduidelijk bezweken voor Ruttes wens om de langstzittende premier te worden. Ook heeft zij meegewerkt aan de beeldvorming dat er geen andere kandidaat voor het premierschap zou zijn.
     D66 heeft deze ambitieuze zwaktes uitgekiend uitgebuit en het regeringsbeleid behoorlijk veranderingsgezind/vooruitstrevend gemaakt.

     Maar wat kunnen we verwachten van de beloofde nieuwe bestuurscultuur? Ik zie daarvan nog weinig terug. Zien we in ons parlement echt meer tegenmacht? Ik zie het niet.

     1. Baco

      Een missionair kabinet? het is een verlenging van een demissionair kabinet, een kabinet dat ontslagen is, erger is nog dat bepaalde d666-ers posten krijgen die echt niet goed zijn voor de bevolking…

     2. EvertB

      Dezelfde vier partijen hebben een kabinet gevormd en in die zin is het een verlenging. De status wijzigt van demissionair in missionair.

      Of het na Gods zegen op 10 januari (inauguratie) resultaatgericht zal zijn en een transparante bestuurscultuur toont, dienen wij af te wachten.

 5. marcel_2011

  je bedoelde zeker een maandje of 4

 6. Baco

  Wilders begrijpt net als ontiegelijk veel Nederlanders niet dat dit soort mensen deze posities krijgen

 7. Eppo123

  Weer zo’n gevalletje als Voorhoeve in aantocht. Van der Burg zal straks wel lid worden van DDR66.

 8. LD de Klerk

  Rutte 4 word een drama vooral met dezelfde poppetjes en vooral met de immigranten die hier heen komen Nederland raakt te vol met zulke mensen en vooral als ze voorrang krijgen op de woningbouw

 9. LD de Klerk

  En de woningbouw gesproken waar ga jullie die 1 miljoen huizen plaatsen er is totaal geen plek ervoor en jullie moeten ervoor zorgen dat eerst het Nederlandse bevolking eerst aan de beurt komt met de huizen en de vluchtelingen pas als laatste

 10. Branzino

  Het artikel van Van der Galien had voor een goed begrip iets vollediger gekund. Van der Burg pleitte in 2017 niet voor een grotere instroom van immigranten in Nederland. Hij erkende zeker de grote uitdagingen met de opvang in kleinere dorpen en pleitte daarom om een groter deel van die immigranten in Amsterdam op te vangen. Dat zou daar beter passen.
  Hij reageerde toen in 2017 ook al op Twitter op 31 mei: “In amsterdam is meer draagvlak dan in kleine gemeenten dus beter in amsterdam waar men het wil dan elders waar men het niet wil”. Hij wilde gewoon een kleine bijdrage bieden bij de opvang van immigranten, een meedenkende Amsterdamse wethouder dus.

  Als Wilders eigenlijk bedoelt te zeggen, dat Van der Burg linkse sympathieën heeft, heeft hij gelukkig gelijk. En hij wilde ook nog eens de auto terugdringen. Een echte aanwinst dus in een gelukkig behoorlijk links kabinet. Ik zie het nieuwe jaar met tamelijk veel vertrouwen tegemoet.

  1. Baco

   Wilders heeft dus gewoon gelijk

   1. Brenda Welsh

    Dat is dus niet waar @Baco. Geert Wilders heeft alles weggegeven toen hij begon met het bashen van de Islam. En daarmee zonder ophouden mee doorging. De kans om wat te betekenen verspeelde hij bewust.

    1. Baco

     Wilders heeft gelijk, de tegenwoordige bestuurders willen meer asielzoekers, of leeft brenda onder een hunnebed

    2. Krasvast

     @Baco: Welsh is Ernst.

   2. Branzino

    @Baco
    Wilders heeft nu al leugens en halve waarheden nodig om een aanstaande minister zwart te maken. Een zwakke start van de grootste oppositiepartij, lijkt me.

 11. Joko

  Een perfekte regering. Het land is de waanzin ontstegen. Dit kan gelukkig nooit lang duren. Het ging er niet over wat een kandidaat kan maar wie hij kent. Wat een armoe….Het volk heeft het zo gewild. Veel succes ermee (sic).

 12. De witte roos

  De zwakte straalt ervan af.

 13. 56RdK

  Ja Geert, je hebt voor de ontelbare keer weer het gelijk aan je zijde,
  dit kabinet Rutte 4 wordt de finale afbraak van Nederland, dat is zéker!

 14. 56RdK

  Eén voorbeeld:
  Al die gelukszoekers met hun latere gezinshereniging (meer dan 100.000 per jaar) moeten allemaal hier een volledig ingerichte woning krijgen terwijl de kinderen van en de oorspronkelijke bewoners minstens 10 jaar daar op kunnen wachten.
  Dus krijgen de gemeenten nu het bevel tot het vrijmaken voor woonruimte voor de gelukszoekers en worden de autochtone oudere bewoners dringend ‘geadviseerd’ hun woning te verlaten ten behoeve van …. de doorstroom in de AZC’s.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.