2048px breda terras grote markt

Breda breidt asielopvang uit naar 500: "Eric van der Burg walst met dit asielbeleid vol schizofrene stuiptrekkingen over gemeenten heen"

Immigratiedec 07 2023, 9:00
Een opvanglocatie voor asielzoekers in Breda ondergaat een uitbreiding van 150 naar 500 beschikbare plaatsen. Bovendien blijft de evenementenlocatie Breepark langer open, aangezien de oorspronkelijke sluitingsdatum van eind dit jaar is verlengd tot half maart. Wat aanvankelijk als een tijdelijke oplossing werd gepresenteerd, blijkt opnieuw niet zo tijdelijk te zijn, wat resulteert in een aanzienlijke verdubbeling van het aantal asielzoekers.
Volgens de gemeente heeft het ministerie van Justitie en Veiligheid "een groot moreel beroep op Breda" gedaan vanwege de drukte bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Breda bevond zich naar eigen zeggen in een moreel dilemma door dit verzoek, aangezien het in strijd was met eerdere afspraken met de buurt, waarvan de gemeente vond dat ze zich eraan moest houden. Tegelijkertijd betekent het weigeren van het verzoek ook dat het probleem van mensen die in Ter Apel op stoelen moeten slapen in stand wordt gehouden, wat eveneens als onwenselijk en inhumaan wordt beschouwd door gemeente Breda.
Dit illustreert dat de betrokken lokale bestuurders duidelijk worden beïnvloed door het landelijke beleid, waarbij er opnieuw keuzes worden maken op basis van emoties. Met de komst van de extra asielzoekers wordt de omgeving, waar ondernemers zich zorgen maken over de veiligheid, versterkt bewaakt door extra handhavers en beveiligers.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
De lokale LPF-fractie, samen met FVD, die verreweg de enige partijen zijn die kritisch zijn op de gehele gang van zaken, uiten hun bezorgdheid. LPF-lijsttrekker Iwan Dienjes laat aan de Dagelijkse Standaard weten: "Dit was niet de afspraak. Eric van der Burg walst met dit asielbeleid vol schizofrene stuiptrekkingen over gemeenten heen, waaronder Breda, onder het mom van verantwoordelijkheid nemen. Breda heeft al genoeg gedaan!"
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten