catharinakerk doetinchem zomer 2019 met terrassen

Gemeente Doetinchem wil asielzoekers en woningzoekenden samen laten wonen in nieuwe gemeenschap

Immigratiemei 30 2023, 17:00
Het lijkt erop dat de gemeente Doetinchem compleet de weg kwijt is. In een belachelijke poging om een “dubbel probleem” aan te pakken, stellen ze voor om een woongemeenschap op te richten waar asielzoekers en woningzoekenden samen kunnen wonen. Volgens de plannen zouden er 150 asielzoekers en 150 woningzoekenden komen te wonen in de nieuwe gemeenschap. De gemeente Doetinchem beschouwt dit als een goed plan voor Nederland, waarin mensen niet alleen naast elkaar, maar ook samen zullen wonen.
Nederland kampt momenteel met een tekort aan opvangplekken voor asielzoekers. Dit probleem wordt deels veroorzaakt doordat veel statushouders nog steeds in asielzoekerscentra verblijven. Gemeenten zijn vaak terughoudend om deze statushouders te helpen, aangezien er ook onder hun eigen inwoners veel vraag is naar woningen.
De gemeente Doetinchem stelt dat de voorgestelde woongemeenschap een oplossing biedt voor beide problemen. "We krijgen meer woningen voor woningzoekenden én we krijgen een permanente plek voor de opvang van asielzoekers die past bij de omvang van Doetinchem," aldus de gemeente Doetinchem. Indien dit initiatief slaagt, kan het dienen als een voorbeeld voor andere gemeenten in Nederland.
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) juicht het plan van Doetinchem toe. "We kijken graag samen met andere partners naar nieuwe mogelijkheden voor flexibele huisvesting, ook voor andere doelgroepen. Dit biedt ook mooie kansen voor asielzoekers om alvast te beginnen met hun integratie in de Nederlandse samenleving in de regio," aldus bestuurslid Joeri Kapteijns.
Dit soort initiatieven zijn een gevaarlijke utopie, het wordt tijd dat onze overheid stopt met het verwaarlozen van onze eigen bevolking en prioriteit geeft aan de Nederlanders die al jaren op zoek zijn naar een betaalbare woning. We hebben behoefte aan verstandige oplossingen, niet aan deze absurde experimenten die de problemen alleen maar vergroten.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten