shutterstock 515326441

Gemeenteraad Moerdijk stemt vóór asielzoekerscentrum ondanks onduidelijkheid rond Spreidingswet

Immigratiejul 14 2023, 20:00
Het Noord-Brabantse Zevenbergen zal binnenkort een nieuw asielzoekerscentrum verwelkomen. De gemeenteraad van Moerdijk, waar Zevenbergen onder valt, heeft donderdagavond ingestemd met de komst van het azc. Het centrum zal naar verwachting volgend jaar in gebruik worden genomen en voor een periode van maximaal vijftien jaar open blijven. Er is ruimte voor maximaal tweehonderd mensen.
Het geplande asielzoekerscentrum zal zijn locatie vinden aan de Schansdijk, een gebied gelegen tussen Zevenbergen en het Moerdijk industriegebied. Op dit moment worden daar al vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. Het terrein waar het azc zal worden gebouwd, is al in het bezit van de gemeente. Hierdoor hoopt men dat de locatie snel operationeel kan zijn.
Als gevolg van de val van het kabinet is het echter onzeker of er op korte termijn een spreidingswet zal worden aangenomen voor de opvang van asielzoekers. Dit heeft ertoe geleid dat sommige gemeenten hun eerdere plannen voor opvanglocaties tijdelijk hebben stopgezet. Zo heeft de gemeente Beverwijk in Noord-Holland al aangekondigd voorlopig geen asielzoekers op te vangen, en buurgemeente Velsen wacht op een gesprek met de gemeenteraad alvorens een besluit te nemen.
De groeiende overlast en het toenemende aantal incidenten met betrekking tot asielzoekers en opvangcentra hebben geleid tot steeds meer weerstand tegen de opvang van vluchtelingen. Met name in kleine gemeenten, waar de impact van een grote groep asielzoekers sterk voelbaar is, groeit het verzet. Omwonenden uiten hun frustraties en informatiebijeenkomsten worden overspoeld door bezorgde en boze bewoners die de problemen die gepaard gaan met de opvang van vluchtelingen steeds vaker beu zijn.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten