piet adema

Vertraging dreigt voor agrarische en visserijsector door val van kabinet: Minister Adema terughoudend over toekomst

Politiekjul 14 2023, 19:00
Demissionair landbouwminister Piet Adema maakt zich zorgen over de vertraging in het beleid voor de agrarische en visserijsector. Hij benadrukt dat boeren en vissers niet te lang kunnen wachten op duidelijkheid, en betwijfelt of een jaar stilstand in deze sectoren acceptabel is. Adema hoopt dat hij de nodige stappen kan zetten in de komende periode.
Vanwege de val van het kabinet zal de Tweede Kamer beslissen welke onderwerpen als controversieel worden beschouwd. Deze beslissing zal pas in september plaatsvinden. De dossiers die 'op ijs' worden gezet, zullen aanzienlijke vertraging oplopen. Dit is een zorgelijke ontwikkeling, aangezien het kabinet juist in de zomer werkte aan een maatregelenpakket voor de boeren vanwege het mislukken van het landbouwakkoord.
Adema benadrukt dat boeren al geruime tijd wachten op duidelijkheid en wijst ook op de vele ontwikkelingen in de visserijsector. Bovendien wordt het landbouw- en visserijbeleid grotendeels bepaald in Brussel, waar het kabinet niet demissionair is. Dit maakt de situatie extra urgent.
Wat betreft zijn toekomst in een mogelijk nieuw kabinet na de verkiezingen, geeft Adema geen definitief antwoord. Hij laat doorschemeren dat hij niet bijzonder enthousiast is over deze mogelijkheid. Adema benadrukt dat hij in eerste instantie niet stond te springen om het ministerschap en het pas op zich nam na aandringen van zijn toenmalige partijleider, nadat voorganger Henk Staghouwer vorig jaar aftrad.
De onzekerheid en vertraging in het beleid voor de agrarische en visserijsector zijn zorgwekkend voor boeren en vissers. De komende tijd zal cruciaal zijn om noodzakelijke stappen te zetten en duidelijkheid te bieden aan deze belangrijke sectoren. Het is te hopen dat er spoedig een oplossing wordt gevonden en het beleid weer in beweging komt, zodat boeren en vissers de nodige richtlijnen en ondersteuning kunnen ontvangen. Met oog op een grote overwinning voor BBB kan het ook zomaar zijn dat het hele landbouwakkoord na november er weer compleet anders eruit zal zien.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten