20151030 syrians and iraq refugees arrive at skala sykamias lesvos greece 2

Joh! Tunesiëdeal werkt voor geen meter: "Het aantal migranten is fors toegenomen"

Immigratiesep 12 2023, 15:00
Het is eigenlijk niet te geloven, maar een prominente politicus van de PvdA wil nu dat de Tunesiëdeal van tafel gaat... omdat er te veel immigranten naar Europa blijven komen. Ja, dat lees je goed. Een PvdA'er vindt dat het gortig wordt... en dat de deal van Mark Rutte dus totaal niet werkt.
Thijs Reuten is Europarlementariër voor de PvdA. Als zodanig zou je van hem verwachten dat hij een feestje geeft als de immigratiecijfers toenemen. Maar nee, niets is minder waar. Hij maakt zich zelfs zorgen... en hij is extreem kritisch op de 'Tunesiëdeal' die onze eigen Mark Rutte gesloten heeft met dat Afrikaanse land.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Blijf GRATIS op de hoogte van het laatste ECHT RECHTSE nieuws: word abonnee van onze dagelijkse DDS Nieuwsbrief!

Word lid van de DDS Nieuwsbrief!

* indicates required
"De deal heeft totaal niet gewerkt," zegt Reuten. "Het aantal immigranten is zelfs fors toegenomen."
Sowieso was die hele deal vanaf het begin al "iets heel schimmigs," aldus de PvdA'er. "Twee premiers (Rutte en Meloni) en EU-Commissievoorzitter (Von der Leyen) reizen tot twee keer toe naar Tunesië. Het leek erop als of er iets getekend moest worden om te laten zien hoe daadkrachtig men bezig was."
Maar, zegt hij, de Tunesische president Kais Saied was vanaf begin af aan niet serieus. Hij wilde de immigratiecijfers helemaal niet beperken. Sterker nog, net als heel veel lokale heersers vindt hij het een prima methode om a) af te komen van ontevreden burgers en b) tegelijk Europa flink wat geld uit de zakken te kloppen.
Natuurlijk heeft Reuten vervolgens wel oplossingen die helemaal geen oplossingen zijn. Een "goede opvangvoorziening" voor illegalen, iets met dat het VN-vluchtelingenverdrag echt hartstikke gerespecteerd moet worden (het zijn geen vluchtelingen), en de EU moet volgens hem zelfs actief een "veilige route" opzetten zodat die mensen nóg makkelijker naar Europa kunnen komen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de knettergekke immigratiecijfers! Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons samen met jou een vuist te maken tegen het knettergekke immigratiebeleid van Rutte en Kaag!
Dat is allemaal belachelijk. Maar het feit dat de immigratiecijfers alleen maar erger worden, terwijl Rutte ons beloofde dat de 'deal' echt hartstikke veel zou oplossen, staat wel degelijk als een huis. En ja, dat is een enorm probleem. Want Nederland wordt op deze manier onherkenbaar getransformeerd. Het wordt een land dat de onze niet meer is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten