shutterstock 1360376510

Zweedse premier gaat los: 'Bendegeweld veroorzaakt door massa-immigratie'

Immigratiesep 30 2023, 9:00
In het eens zo vredige Zweden, ooit het toonbeeld van Scandinavische rust en welvaart, zijn de straten nu het toneel van een nietsontziende en bloedige bendeoorlog. De oorzaak? Een falend immigratiebeleid en een rampzalige integratieaanpak, zo stelt premier Ulf Kristersson. "Het is een onverantwoord immigratiebeleid en een mislukte integratie die ons hier gebracht hebben," aldus de Zweedse politicus.
De situatie in Zweden is een schrijnend voorbeeld van hoe een te soepele houding ten opzichte van immigratie en een gebrek aan daadkracht in de integratiepolitiek een land in chaos kan storten. Bendes, gedomineerd door individuen met een migratieachtergrond, hebben vrij spel in de straten van steden als Malmö en Stockholm. De Zweedse burger betaalt de prijs voor een beleid dat te lang de ogen heeft gesloten voor de harde realiteit van mislukte integratie en criminele infiltratie.
Kristersson, die de noodklok luidt, roept op tot het inzetten van het leger om de orde te herstellen en de bendes een halt toe te roepen. Een drastische maatregel, maar wellicht de enige optie die overblijft in een land dat op de rand van anarchie balanceert.
Deze situatie bewijst dat critici van massa-immigratie, die al jaren roepen dat dit de toekomst is van élk West-Europees land, daar honderd procent gelijk in hebben. Je kunt niet op grote schaal mensen binnenhalen die geen enkele band hebben met de Westerse cultuur, die weigeren te integreren, en die denken dat ze 'recht' hebben op alles dat hun hartje begeert. Nou ja, je kunt dat wel doen... maar niet als je ene rustige, stabiele maatschappij wil hebben.
Geen wonder dus dat Geert Wilders de uitspraken van Kristersson onderstreept én stelt dat ook bij ons de grenzen dicht moeten:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten