screen shot 2022 06 07 at 14

Bizar! Moordenaars van misdaadverslaggever Peter R. de Vries ontlopen levenslange gevangenisstraf

Mediajun 12, 20:00
Bijna drie jaar na de schokkende moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft de rechtbank van Amsterdam de straffen bekendgemaakt voor de negen betrokkenen. Het proces heeft geleid tot veroordelingen variërend van vier weken tot 28 jaar cel: géén levenslange gevangenisstraf!
De hoogste straffen zijn opgelegd aan schutter Delano G., bestuurder van de vluchtauto Kamil E. en 'moordmakelaar' Krystian M. Delano G. en Kamil E. kregen beiden 28 jaar celstraf, terwijl Krystian M. werd veroordeeld tot 26 jaar en één maand. Het verschil in strafmaat voor Krystian M. komt doordat hij reeds 47 maanden gevangenisstraf uitzit voor een andere zaak. De rechtbank wilde ervoor zorgen dat de totale straf van M. op 30 jaar uitkomt.
De rechter benadrukte dat de hoofdverdachten blijk hebben gegeven van een "ongekende meedogenloosheid en gewetenloosheid" en dat ze geen respect tonen voor een mensenleven. De moord op Peter R. de Vries heeft volgens de rechtbank een "golf van ontzetting in de samenleving" veroorzaakt.
Naast de drie hoofdverdachten zijn er vier anderen veroordeeld voor hun rol in de moord. Erickson O. en Gerower M., die vooraf de moordlocatie hebben geobserveerd en De Vries filmden toen hij zwaargewond op straat lag, kregen elk 10 jaar celstraf. Konrad W., verantwoordelijk voor het regelen van de wapens, werd veroordeeld tot 14 jaar celstraf. Lugardo S., aanvankelijk beschuldigd van medeplichtigheid aan de moord, werd vrijgesproken voor die aanklacht, maar kreeg vier weken celstraf voor drugshandel.
Divainy K. en Christopher W. zijn beiden vrijgesproken. De rechtbank achtte de deelname aan een criminele organisatie, waarvan ze beschuldigd werden, niet bewezen. Hun vrijspraak is gebaseerd op het ontbreken van voldoende bewijs voor hun betrokkenheid bij de moord.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Hoewel het Openbaar Ministerie (OM) levenslange gevangenisstraffen eiste voor de hoofdverdachten, heeft de rechtbank dit afgewezen. De rechtbank benadrukte dat levenslang in Nederland ook echt levenslang betekent en dat er daarom uiterst voorzichtig mee moet worden omgegaan. Omdat de hoofdverdachten niet eerder zijn veroordeeld voor moord en het slechts om één moord gaat, vond de rechtbank levenslang niet passend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten