shutterstock 2174168367

DENK en BIJ1 zijn woest over komst Martin Bosma (PVV) bij Keti Koti-herdenking: "Klap in het gezicht!"

Politiekjun 12, 21:00
In Amsterdam hebben een aantal linkse gekkies hun vizier gericht op Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV). Een meerderheid van de stadsdeelcommissie Amsterdam Zuidoost heeft namelijk het verzoek ingediend bij het stadsbestuur om zich uit te spreken tegen de komst van Bosma bij de aankomende Keti Koti-herdenking.
De bezwaren van BIJ1 en Denk (wie anders!) tegen de aanwezigheid van Bosma zijn duidelijk: ze vinden dat zijn uitspraken en standpunten haaks staan op de waarden van diversiteit en inclusie die centraal staan bij de Keti Koti-herdenking. Dylan Bakker (BIJ1) stelde dat het uitnodigen van Bosma een "klap in het gezicht" is voor de nazaten van tot slaaf gemaakten.
Bosma is verkozen als Tweede Kamervoorzitter, een rol die gepaard gaat met bepaalde ceremoniële verplichtingen, waaronder het vertegenwoordigen van de Kamer bij belangrijke nationale gebeurtenissen. Zijn aanwezigheid bij de herdenking staat natuurlijk compleet los van zijn politieke standpunten, maar is niets meer dan een symbool van de betrokkenheid van het parlement bij de herdenking van het slavernijverleden.
Door zijn komst te willen blokkeren, sturen de commissieleden een signaal af dat het politieke klimaat in Amsterdam zo gepolariseerd is dat zelfs symbolische representatie niet wordt getolereerd.
Burgemeester Femke Halsema benadrukte het belang van democratische rituelen en tradities die verzoenend zijn en mensen bij elkaar brengen. In een tijd van maatschappelijke onrust is het cruciaal dat we deze tradities koesteren en respecteren, ongeacht persoonlijke gevoelens jegens individuele politici.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Het uitsluiten van Martin Bosma bij de Nationale Herdenking Slavernijverleden is een misplaatste beslissing die de intentie van de herdenking zelf ondermijnt. Het zal Bosma waarschijnlijk niet veel uitmaken of hij wel of niet moet komen opdraven en is het vooral weer politieke anti-PVV profileringsdrang van marginale partijtjes zoals BIJ1 en Denk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten