kasem

Gelekte Khalid Kasem-tapes verschijnen online: GeenStijl publiceert gesprek met Peter R. de Vries

Mediaapr 03 , 16:00
GeenStijl heeft de spraakmakende Khalid Kasem-tapes gepubliceerd waarop de advocaat/presentator een gevoelig gesprek voert met Peter R. en Royce de Vries. In de opname legt Peter R. de Vries duidelijk uit dat zowel het oplichten van een klant als het omkopen van een ambtenaar problematisch is. Kasem geeft echter voortdurend de indruk dat hij een ambtenaar heeft omgekocht, vermoedelijk om te voorkomen dat hij moet toegeven dat hij zich ongepast heeft gedragen.
Eerder verklaarde Royce de Vries aan het AD dat zijn vader Kasem confronteerde met beschuldigingen van omkoping van een ambtenaar. De opname laat echter een andere indruk achter: Kasem lijkt geconfronteerd te worden met beschuldigingen van oplichting, terwijl hij zelf beweert zijn collega's omgekocht te hebben. Hij geeft toe dat hij soms te zeer meegaat in de positie van een cliënt en alles goed wil doen. Alle drie de kantoorgenoten zijn het erover eens dat de situatie potentieel schadelijk kan zijn voor hun reputatie. Kasem lijkt voortdurend bezig te zijn met het bedenken van een verhaal om de schade te beperken, zowel voor het kantoor als voor zichzelf.
De publicatie van GeenStijl lijkt bij verschillende media nogal wat los te maken, niet zozeer de inhoud – maar de journalistieke waarde van het publiceren is onderwerp van discussie. Op NPO Radio 1 was te horen dat zij de afweging hebben gemaakt het niet te publiceren omdat ze ‘meer tijd’ nodig hebben om een afweging te maken.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we PAL voor Nederland, voor ons volk, en voor onze cultuur EN geschiedenis. Jij ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en versterk ons pro-Nederlandse geluid. Want als jij dat NIET doet dan worden we totaal GESLOOPT door het kartel dat ons op alle mogelijke manieren wil vernietigen. 
Ook het AD - die eerder al publiceerde over de tapes, laat van zich horen. Hoofdredacteur Rennie Rijpma, heeft laten weten dat het betreffende fragment niet via het AD bij GeenStijl is beland. De krant heeft zelf besloten om de opnames niet te publiceren en blijft bij dat besluit. Rijpma verklaart: "Wij hebben ervoor gekozen om de opname niet openbaar te maken, omdat we vonden dat ons verhaal voor zichzelf sprak. We hebben wel letterlijk uit de opname geciteerd. Dat hebben we zorgvuldig gedaan. We houden de opnames voor onszelf en beschermen onze bron."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten