1

Spraakmakende AD-publicatie onthult: Khalid Kasem had contact met Ridouan Taghi

Mediamrt 06, 18:00
Het lijkt erop dat strafrechtadvocaat en BNNVARA-presentator Khalid Kasem, opnieuw in een netelige situatie verkeert. Recentelijk onthulde het AD dat Kasem persoonlijk contact heeft gehad met Ridouan Taghi, gebaseerd op een opgenomen gesprek met wijlen Peter R. de Vries. Dit gesprek mocht aanvankelijk niet gepubliceerd worden. Desondanks ontkent Kasem elke connectie met Taghi.
Het desbetreffende gesprek wekt vermoedens over Kasems betrokkenheid. Hij beweert slechts één keer direct contact te hebben gehad met Taghi, maar zijn vage uitspraken roepen vragen op. De mogelijke link met een dreigement aan Peter R. de Vries in mei 2019 lijkt Kasem niet nader te verduidelijken. Bovendien blijkt Kasem als advocaat te hebben opgetreden voor Raffaele Imperiale, een belangrijk figuur in de Italiaanse maffia en zakenpartner van Taghi.
Ondanks Kasems initiële ontkenning van een connectie tussen Taghi en Imperiale, lijkt hij later van gedachten te zijn veranderd. Het gesprek werpt niet alleen een schaduw op Kasems verleden, maar doet vermoeden dat hij zijn betrokkenheid bij dubieuze figuren probeert te verhullen. Peter R. de Vries en Royce de Vries ontkennen op de hoogte te zijn geweest van Kasems activiteiten, maar de geloofwaardigheid hiervan blijft discutabel.
screenshot 2024 03 05 at 192810
Het feit dat Kasem eerder in verband werd gebracht met het lekken van informatie aan Taghi's criminele organisatie in 2015, ondanks zijn ontkenningen, zorgt voor blijvende twijfel over zijn integriteit. BNNVARA weigert inhoudelijk te reageren op de onthullingen, verwijzend naar Kasems activiteiten vóór zijn dienstverband bij de omroep. Eerder probeerde de rechtbank publicatie van de informatie te verbieden, maar het hof in hoger beroep stond het AD toe om onder bepaalde voorwaarden te publiceren.
Zeg ja tegen supervers, overheerlijk en betaalbaar eten met de Allround Box van EerlijkEten! In samenwerking met DDS en toegewijde Nederlandse boeren brengen Thierry Baudet en Gideon van Meijeren jou het beste van de natuur direct aan je deur. Van knapperige groenten tot sappig vlees, verse vis en perfecte aardappelen - proef de puurheid in elke hap. Kies vandaag nog voor de EerlijkEten Allround Box en ervaar de ongeëvenaarde smaak van versheid. Bestel via onze link en steun DDS met je aankoop. Ga voor eerlijk, kies voor EerlijkEten!
vlees slogan simpel t bone 1 1
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten