media park dsc 0028

WNL-chef Bert Huisjes treedt tijdelijk terug na aantijgingen van 'verstikkende angstcultuur'

Mediamrt 06, 17:00
WNL-chef Bert Huisjes heeft besloten tijdelijk opzij te stappen als hoofdredacteur-bestuurder van de omroep, zo blijkt uit een mail die hij vandaag naar zijn redactie heeft gestuurd. Dit besluit, genomen in samenspraak met de raad van toezicht, komt voort uit een artikel in het AD waarin diverse medewerkers spraken van een verstikkende angstcultuur binnen de omroep.
Huisjes erkent dat er fouten zijn gemaakt bij de opbouw van WNL en dat het anders had gekund en gemoeten. Mensen zijn daardoor volgens de WNL-chef "in de problemen gekomen," en hij geeft aan dit ten zeerste te betreuren. "De kritiek heeft me geraakt en ik neem het ter harte."
Er werd al langer aan de stoelpoten van Huisjes gezaagd, maar dit werd even on hold gezet – zo leek het – vanwege een vaag filmpje van Mathijs van Nieuwkerk dat uiteindelijk minder sensationeel bleek te zijn dan gesuggereerd. Maar Huisjes is inmiddels opnieuw onderwerp van gesprek geworden, waardoor de WNL-chef nu heeft besloten een stap opzij te zetten.
screenshot 2024 03 05 at 192810
VI-orakel Johan Derksen staat stellig achter Huisjes. De 'snor' heeft herhaaldelijk aangegeven dat de betrokken dames zijn aangenomen vanwege hun uiterlijk en niet om inhoudelijk bij de zaak betrokken te zijn. Volgens Derksen is het dan ook niet meer dan terecht dat dergelijke dames uiteindelijk te maken krijgen met de strenge hand van Huisjes.
Het hele cancel-gebeuren lijkt inmiddels de spuigaten uit te lopen, en het is enigszins zwak dat Huisjes nu een zogenaamde "stap opzij" zet. Alle witwasjes uit het verleden worden in een tijd waarin de cancelcultuur hoogtij viert op een weegschaal gelegd en enorm uitvergroot. Het is te hopen dat deze waanzin een keer zal stoppen.
Zeg ja tegen supervers, overheerlijk en betaalbaar eten met de Allround Box van EerlijkEten! In samenwerking met DDS en toegewijde Nederlandse boeren brengen Thierry Baudet en Gideon van Meijeren jou het beste van de natuur direct aan je deur. Van knapperige groenten tot sappig vlees, verse vis en perfecte aardappelen - proef de puurheid in elke hap. Kies vandaag nog voor de EerlijkEten Allround Box en ervaar de ongeëvenaarde smaak van versheid. Bestel via onze link en steun DDS met je aankoop. Ga voor eerlijk, kies voor EerlijkEten!
vlees slogan simpel t bone 1 1
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten