screen shot 2024 03 01 at 130220jpg

Kijk! Mark Rutte heeft LAK aan klokkenluider Julian Assange: "Babbelgesprek!"

Politiekmrt 01 , 15:00
ON-verslaggever Jonathan Krispijn heeft Mark Rutte geconfronteerd in het Tweede Kamergebouw met de vervolging van Julian Assange. Of, beter gezegd, met Rutte's stilte op dit onderwerp. Ongelooflijk genoeg weigerde hij antwoord te geven en vergeleek hij Assange zelfs met Mens Erger Je Niet.
Krispijn wilde weten van Rutte of hij hem enkele vragen mocht stellen. Ja, dat mocht. Natuurlijk. "Ga je gang." De typische Rutte-glimlach en een quasi-open blik erbij.
Steun jij de journalistiek van ON!? Word dan lid van die BELANGRIJKE omroep. Voor slechts 10 euro ben je een jaar lid en stel je ON! in staat om het belangrijke nieuws te brengen bij de NPO.
"Waarom heeft nu zich nooit uitgesproken over de kwestie Julian Assange, steunt u hem?" was de vraag van Krispijn vervolgens. Geen gekke vraag, natuurlijk, want het gaat over de persvrijheid, over de meningsvrijheid, en over het recht van klokkenluiders om wangedrag van overheden aan de kaak te stellen.
Rutte's reactie was ronduit schokkend. Hij wist duidelijk niet wat hiermee te doen. Waarom niet? Omdat hij graag secretaris-generaal van de NAVO wil worden. Daar heeft hij de steun van Amerika voor nodig. Maar als de Amerikanen horen dat hij iets positiefs zegt over Assange, tja, dan is het natuurlijk einde oefening. De knettergekke CIA sprak enkele jaren geleden immers zelfs mogelijkheden om Assange stiekem uit de weg te ruimen. Een NAVO-secretaris generaal die positief over hem is? Dat gaan ze op elke mogelijke manier blokkeren.
"Jeetje jongens, ik ga nu niet opeens weer heel andere onderwerpen [behandelen]," antwoordde een zichtbaar bange Rutte. "Er zijn zoveel onderwerpen, maar ik ga nu niet ineens uit het niets [hierover praten]." 
"Dit is wel een heel belangrijk onderwerp," zei Krispijn daarop. Rutte's ongelooflijke reactie?
"Ja, maar dan wordt het zo'n babbelgesprek. Dan kunnen we welk onderwerp [wel behandelen]. 'Wat vind je van Mens Erger Je Niet, wat vind je van Obama'."
Wat? Vergeleek hij Assange nou werkelijk met een spelletje Mens Erger Je Niet?
Ja.
Steun jij de journalistiek van ON!? Word dan lid van die BELANGRIJKE omroep. Voor slechts 10 euro ben je een jaar lid en stel je ON! in staat om het belangrijke nieuws te brengen bij de NPO.
Krispijn sprak hem daar logischerwijze op aan. Daarop veranderde Rutte van tactiek en noemde hij snel ook Obama en Mandela als voorbeelden van onderwerpen waar je het over kan hebben zomaar even voor de leuk. "Er zijn zoveel mensen waar je wat van kan vinden!" Daarop rende hij snel de deur uit en zei hij alleen nog "ja, daarom heel belangrijk!" toen Krispijn zei dat het hier toch echt om een klokkenluider gaat die daarom extra bescherming verdient.
Oh ja. Hij wist ook nog uit te brengen dat hierover praten "zo'n gebabbel" zou worden en "geen goede televisie" is. Want blijkbaar is hij daar een expert in, weet hij wat wel en geen goede televisie, en is het aan hem als premier om programma's te producen. Ofzo.
(Artikel gaat verder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de gekkigheid en arrogantie van Mark Rutte. Jij ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons deze engnek elke dag te exposen.
De arrogantie van deze man is stuitend. Maar niet alleen de arrogantie. Want als je naar zijn gezicht kijkt, naar zijn stem luistert, en ziet hoe hij wegrent, dan kun je alleen maar concluderen dat hij bang is om het over Assange te zeggen. Zelfs deze man leeft in angst voor wat Amerika van hem denkt - omdat hij meer, meer, meer wil. Een andere mooie baan. Meer invloed. Meer aanzien. En dus praat hij als een eunuch als hij denkt dat dit in gevaar gebracht wordt.
Bizar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten