D66 rechters draaien door: overlast veroorzakende kansenparel krijgt SCHADEVERGOEDING na straf

Immigratiemrt 01 , 16:00
In wat alleen omschreven kan worden als een grotesk theater van het absurde, blijkt Nederland opnieuw het podium waar de clownerie van ons asielbeleid een nieuwe climax bereikt. Een asielzoeker, die herhaaldelijk voor ernstige overlast zorgde, eerst in een regulier asielzoekerscentrum (AZC) en vervolgens in een speciaal ingericht 'aso-AZC' in Hoogeveen, is nu door de Nederlandse rechtbank beloond met duizenden euro's schadevergoeding. Waarom? Omdat hij in een isolatiekamer werd geplaatst als straf voor zijn onacceptabele gedrag schrijft de Telegraaf.
Laten we de absurditeit van deze situatie even op ons inwerken. Een individu, die door zijn eigen acties een gevaar vormde voor zijn omgeving en de orde binnen de opvangcentra ernstig verstoorde, krijgt een financiële beloning omdat de maatregelen om hem tot bedaren te brengen 'onrechtmatige vrijheidsontneming' zouden zijn. Een beloning van zo’n 4.200 euro, plus de proceskosten, voor het veroorzaken van overlast en agressie. Is dit de boodschap die we willen uitzenden? Dat wangedrag niet alleen wordt getolereerd maar zelfs wordt beloond?
Deze casus toont de krankzinnige paradoxen van ons huidige asielbeleid en rechtspraak. Een beleid waarin de rechten van individuen die onze gastvrijheid misbruiken, boven de veiligheid en het welzijn van de gemeenschap en het personeel van opvangcentra worden gesteld. Het is een klap in het gezicht van elke hardwerkende, belastingbetalende burger die verwacht dat de overheid en het rechtssysteem de orde handhaven en beschermen tegen dit soort disruptief gedrag.
De ironie ontgaat niemand: terwijl Nederlandse burgers worstelen met een woningcrisis, hoge belastingen en een overbelast zorgsysteem, worden asielzoekers die voor ernstige overlast zorgen beloond met duizenden euro's - geld dat uiteindelijk uit de zakken van diezelfde burgers komt.
Dit incident in Hoogeveen is geen op zichzelf staand geval, maar een symptoom van een dieper liggend probleem binnen ons asiel- en rechtssysteem. Een systeem dat dringend herziening behoeft. Het is tijd voor een beleid dat de veiligheid en het welzijn van onze gemeenschap vooropstelt, dat heldere grenzen stelt aan wat acceptabel gedrag is en dat consequenties verbindt aan het overtreden van die grenzen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met die walgelijke spelletjes van het partijkartel! De verkiezingsuitslag MOET gerespecteerd worden. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons te strijden voor gerechtigheid!
De zaak van de Irakese asielzoeker is een triest dieptepunt en een wake-up call voor iedereen die de onhoudbaarheid van de huidige gang van zaken inziet. Het is tijd om terug te keren naar de tekentafel en een asielbeleid te formuleren dat recht doet aan zowel de veiligheid van onze burgers als aan de oprechte noden van vluchtelingen, zonder dat wangedrag wordt beloond. Het Nederlandse volk verdient beter, veel beter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten