screen shot 2024 03 01 at 153239jpg

Dappere held Jan Paternotte (D66) is aan het front! "Friet bakken voor Oekraïeners"

Politiekmrt 01 , 17:00
Er is bijna geen grotere oorloghitser in ons land an Jan Paternotte, zogenaamd. Elke dag weer eist hij meer, meer, meer oorlog. Meer strijd. Meer dood. Meer verdoemenis. Maar kijk! Hij voegt zowaar de daad bij het woord. Meneertje is namelijk naar het front gegaan in Oekraïne. Niet om te vechten maar... om friet te bakken.
WNL Vandaag - altijd bereid om de oorloghitserij van D66 (en VVD) aan te wakkeren - bericht ademloos dat de dappere Paternotte aan het front in Oekraïne is. Hij is daar samen "met Franky en Koen" naartoe gegaan om de Oekraïeners te helpen. 
Alleen dan niet op de manier waarop je zou verwachten van zo'n 'straatvechter.' Paternotte is er namelijk niet om die vreselijke Russen hardhandig te bestrijden maar om... Oekraïense burgers gratis friet te geven. Normaal gesproken zou ik natuurlijk "patat" zeggen, maar als dit product door een D66'er gemaakt én weggegeven wordt is het écht friet.
"Er is in Nederland veel discussie of we Oekraïne moeten blijven steunen," aldus Paternotte. "Er was op een gegeven moment ook een roep van moeten we die vluchtelingen niet terugsturen naar Oekraïne." Toen lieten Franky en Coen Paternotte weten dat ze al vijftien keer in dat land geweest waren en dat ze hem graag een keer wilden meenemen zodat hij met eigen ogen kon zien wat er daar gebeurt.
"Op die uitnodiging dachten wij, daar gaan we op in. Dat geeft ons de kans om met heel veel Oekraïeners te praten," aldus Paternotte liegend. De meeste Oekraïeners spreken namelijk alleen Oekraïens en Russisch. De kans dat hij met Oekraïeners praat is dus nihil.
Maar hij brengt niet alleen maar friet, hoor, nee! Paternotte is ook in een huis geweest dat is aangevallen door Russen én morgen gaat hij naar een stad waar een keer een raket is ingevallen. Daar gaat de dappere D66'er dan de boel "inspecteren." Om daar wat mee te doen begrijpt niemand, maar voor meneer zelf is het heel belangrijk allemaal.
Dit is echt Jiskefet. Deze man is niet goed bij zijn hoofd. Hij staat daar alsof hij Winston Churchill is, maar het enige dat hij doet is "friet weggeven" en af en toe een woning bezoeken die "weken geleden" getroffen is door een raket. Vervolgens moeten wij geloven dat Paternotte daardoor nog veel beter begrijpt hoe vreselijk het allemaal is en hoe belangrijk het is om Oekraïne te steunen en de Derde Wereldoorlog te beginnen.
Wat een kneus.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten