bnnvara

BNNVARA nodigt medewerkers uit om huilie huile te doen na monsterzege PVV

Medianov 23 2023, 13:00
Veel mensen lijken moeite te hebben met de monsteroverwinning van de PVV, ook hierin heeft BnnVara een nogal opmerkelijke reactie getoond. De directie van de omroep nodigt medewerkers uit voor een bijeenkomst voor vanmiddag 'om elkaar een hart onder de riem te steken', als reactie op deze politieke verschuiving schrijft de Telegraaf. Deze actie, die zichtbaar werd door een uitgelekte interne mail, spreekt boekdelen over de houding van BnnVara ten opzichte van politieke diversiteit en neutraliteit.
In de uitnodiging voor deze uithuilsessie staat het volgende te lezen: „Het is een donkere ochtend. Gisteravond is er met een overgrote meerderheid een partij verkozen die in verkiezingstijd een zogenaamd ’gematigde toon’ aansloeg, maar die wel het klimaatbeleid wil stopzetten, Nederlanders met een islamitische achtergrond ziet als tweederangsburgers, Nederland uit de EU wil en de onafhankelijke publieke omroep wil schrappen. Veel standpunten van de PVV druisen in tegen alles waar BnnVara voor staat en vormen een directe bedreiging voor onze rechtstaat en samenleving. Daar heb ik persoonlijk slecht van geslapen en ik kan me voorstellen dat ik niet de enige ben. Daarom nodig ik je uit om vanmiddag om 16.30 uur naar de bar te komen om met elkaar te praten en elkaar een hart onder de riem te steken.” schrijft BnnVara directie in een mail aan de BnnVara medewerkers.
Dit gedrag van BnnVara, dat openlijk afstand neemt van de democratische verkiezingsuitslag, kan men bestempelen als kinderachtig en partijdig. Het is opmerkelijk dat een publieke omroep, die zich idealiter zou moeten inzetten voor objectieve en evenwichtige verslaggeving, zich zo nadrukkelijk uitspreekt tegen een politieke partij die door een significant deel van de bevolking is gekozen.
Deze actie legt een diepgewortelde vooringenomenheid binnen BnnVara bloot en roept de vraag op naar de neutraliteit van de publieke omroep. Het is ironisch dat juist BnnVara, vaak gezien als mediapartner van GroenLinks-PvdA, zich nu zo expliciet uitspreekt. Dit werpt een schaduw op de claim van neutraliteit binnen de NPO, vooral in het licht van de kritiek op de nieuwere omroepen zoals Omroep Ongehoord Nederland.
Het is tijd dat BnnVara, en bij uitbreiding de gehele NPO, zich herbezint op haar rol als neutrale en objectieve nieuwsbron. De publieke omroep zou een bastion van onpartijdige berichtgeving moeten zijn, waar alle stemmen, ongeacht politieke kleur, gehoord en gerespecteerd worden. De recente acties van BnnVara staan hier lijnrecht tegenover en ondermijnen het vertrouwen in de publieke omroep.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
In een democratie is het essentieel dat media-instellingen, zeker die gefinancierd worden met publiek geld, een neutrale en onpartijdige houding aannemen. De recente gebeurtenissen bij BnnVara tonen aan dat er nog een lange weg te gaan is naar dit ideaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten