screen shot 2022 09 28 at 12

Angsttweet van GroenLinks-Kamerlid Ellemeet probeert verdeeldheid te zaaien na PVV-overwinning

Politieknov 23 2023, 12:00
In de nasleep van de verkiezingen, waarin de PVV een aanzienlijke overwinning behaalde, heeft afzwaaiend GroenLinks-Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet onrust veroorzaakt met een controversiële tweet. Ellemeet beweerde dat haar 15-jarige zoon, die de uitslagenavond bijwoonde, angstige berichten ontving van zijn moslimklasgenoten. Deze jongeren zouden bang en in paniek zijn door de overwinning van de PVV. Ellemeet's tweet heeft de aandacht getrokken en voedt de discussie over de impact van de PVV op de Nederlandse samenleving.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Echter, critici beschouwen Ellemeet's uitspraken als ongegrond en beschuldigen haar van het spelen van de 'angstkaart'. Ze wijzen erop dat veel moslims juist op Wilders stemmen, omdat zij een leven willen leiden zonder de dreiging van radicaal islamisme. Deze moslimkiezers, zo betogen ze, steunen Wilders' beleid omdat zij zich zorgen maken over radicalisering binnen hun eigen gemeenschap en de impact daarvan op de Nederlandse samenleving. Ze willen ook niet langer worden aangekeken op het extremistische gedrag van hun geloofsgenoten.
De actie van Ellemeet wordt door deze critici gezien als een tactiek om een wig te drijven tussen Wilders en de moslimgemeenschap, wat neerkomt op politieke manipulatie en opruiing. Dit soort tactieken, zo stellen zij, ondermijnt de politieke dialoog en is kenmerkend voor wat zij beschouwen als 'slechte verliezers'. In plaats van constructief bij te dragen aan de discussie over integratie en samenleven, kiezen politici als Ellemeet ervoor om angst en verdeeldheid te zaaien.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
In plaats van constructief bij te dragen aan het nationale debat, kiezen politici als Ellemeet ervoor om een narratief te creëren dat niet alleen misleidend is, maar ook potentieel schadelijk voor de samenleving. Het is hoog tijd dat politici de verantwoordelijkheid nemen voor hun woorden en daden en werken aan het bevorderen van eenheid en begrip in plaats van angst en segregatie. GroenLinks-PvdA moet een keer leren open te staan voor de mening van de rechtse kiezer, omdat ook deze mening gehoord dient te worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten