volkskrant

De Volkskrant promoot verdraaid anti-Israëlisch narratief: is dit de echte 'kwaliteitsjournalistiek' van links Nederland?

Mediaokt 16 2023, 12:00
Het is onrustig in de wereld van de gevestigde media, en deze keer zit De Volkskrant middenin de storm. In een gepubliceerd artikel probeert de krant het complexe Israëlisch-Palestijns conflict te reduceren tot een simplistisch en verdraaid narratief waarin de zionisten de boosdoeners zijn. Met zulke suggestieve uitspraken probeert De Volkskrant het idee te propageren dat Israël simpelweg een 'koloniaal project' is. Deze framing van een van de meest ingewikkelde conflicten in de moderne geschiedenis is ronduit schandalig.
De term 'zionisten', die al decennia door antisemieten wordt gebruikt als een verkapte manier om Joden en Israëliërs te bekritiseren, wordt door de krant klakkeloos overgenomen en gepresenteerd als een legitiem perspectief. Terwijl het zionisme de legitieme nationale bevrijdingsbeweging van het Joodse volk is, probeert De Volkskrant deze beweging te koppelen aan kolonialisme en onderdrukking. Het beeld dat de krant schetst is er een waarin zionisten alleen maar naar het land kwamen met een gevoel van superioriteit, alsof ze meer recht hadden op het land dan de lokale Arabische bevolking.
En dan hebben we het nog niet eens over de schrijnende suggestie dat de spanningen in de regio alleen maar voortkomen uit de 'koloniale mentaliteit' van zionisten. Alsof de complexiteit van de situatie kan worden gereduceerd tot het simplistische idee van 'slechte' zionisten tegen 'goede' Palestijnen.
Zeker na de recente schokkende gebeurtenissen en het duidelijke geweld tegen Israëliërs, zou je verwachten dat een krant als De Volkskrant met meer zorgvuldigheid zou berichten over dergelijke gevoelige kwesties. Maar blijkbaar past het beter in het linkse narratief van de krant om Israël als de boeman te presenteren.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Links Nederland, het wordt tijd om wakker te worden. Stop met het blindelings volgen van eenzijdige narratieven en sta op tegen antisemitisme in al zijn vormen. Als we echt geloven in de leus "Nooit meer", dan moeten we ook handelen naar die overtuiging. En dat betekent ook kritisch kijken naar de media die we consumeren en de verhalen die ze ons vertellen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten