shutterstock 2064766127

Elon Musk blaft de vogel weg: Twitterlogo vervangen door Doge

Mediaapr 04 2023, 9:00
In een gewiekste en onverwachte actie heeft Elon Musk, Twitter-baas en cryptofan, maandagavond het alledaagse Twitter-logo met de blauwe vogel vervangen door een veel interessanter en speels alternatief: Doge, die beroemde Shiba Inu-hond die symbool staat voor de cryptomunt Dogecoin. Musk is een bekende liefhebber van Dogecoin, dus waarom niet een beetje amusement toevoegen en de wereld laten zien waar zijn voorkeur ligt?
De Twitter-gemeenschap reageerde snel en enthousiast: zodra het logo veranderd was, steeg de koers van Dogecoin met een opmerkelijke 30 procent binnen slechts één uur, volgens financiële nieuwsbronnen. Natuurlijk is het nieuwe logo enkel zichtbaar op Twitter's website, terwijl in de app de vertrouwde Twittervogel blijft staan. Een gemiste kans, nietwaar?
Musk onthulde zelf dat hij het brein was achter het iconische Shiba Inu-hondje als logo. "Zoals beloofd", tweette hij, gevolgd door een screenshot van een Twittergesprek van een jaar geleden waarin iemand hem vroeg het logo van het platform te vervangen door een afbeelding van Doge. Dit bewijst maar weer eens dat Musk, de visionaire leider, zijn beloftes nakomt!
De timing van deze geniale zet is zeker niet willekeurig gekozen. Vorige week dienden cryptobeleggers een claim in tegen Musk voor het bescheiden bedrag van 258 miljard dollar (omgerekend 237 miljard euro), omdat hij de koers van Dogecoin moedwillig zou hebben opgedreven. Maar wie kan hem daar nu echt van beschuldigen? Cryptovaluta zijn nu eenmaal gevoelig voor uitspraken, tweets en tv-optredens van invloedrijke personen zoals Musk. Er zijn geen regels op de cryptomarkt, dus van marktmanipulatie kan men niet spreken – een feit dat Musks juridisch team benadrukt.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Dus terwijl men zich afvraagt of dit een meesterzet is of slechts een briljante kwinkslag, kunnen we slechts concluderen dat Musk, de topman van zowel Twitter als Tesla, ons weer een voorbeeld geeft van zijn unieke talent voor onorthodoxe marketing. En laten we eerlijk zijn, het leven wordt toch een stuk aangenamer met een speelse knipoog en een glimlach, geleverd door de ontembare kracht van de Doge!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten