screen shot 2023 01 28 at 123125

AP heeft verontwaardiging gezaaid met bizarre tweet waarin "De Fransen" een belediging wordt genoemd

Buitenlandjan 28 2023, 10:30
Het lijkt erop dat de Associated Press te ver is gegaan met hun woke overtuigingen, en dat veroorzaakt nogal wat opschudding. In een recente tweet vroegen ze journalisten om in hun berichtgeving "de etiketten" zoals "de armen, de geesteszieken, de Fransen, de gehandicapten, de hoogopgeleiden" niet te gebruiken. Dit vreemde verzoek heeft tot verontwaardiging geleid, omdat mensen verbijsterd zijn waarom het AP blijkbaar vindt dat "de Fransen" een soortgelijke belediging is als "de gehandicapten". Twitteraar Elon Musk reageerde hilarisch door te vragen: "Uh, dus waarom noemen jullie jezelf 'The Associated Press'?
Het is belachelijk dat de AP zich zo laat meeslepen met hun woke overtuigingen. Ze zouden zich moeten richten op feitelijke en nauwkeurige nieuwsverslaggeving, en niet moeten proberen te bepalen welke woorden voor journalisten "acceptabel" zijn om te gebruiken. Het is een belediging voor onze intelligentie om te denken dat het AP denkt dat "de Fransen" op hetzelfde niveau staan als "de gehandicapten". Dit is het zoveelste voorbeeld van politiek correcte bureaucratie die te ver is doorgeschoten, en dat moet aan de kaak worden gesteld.
Het is tijd om een einde te maken aan deze onzin. We hebben de Associated Press niet nodig om ons te vertellen welke woorden gepast zijn om te gebruiken en welke etiketten vermeden moeten worden. Journalisten zouden de woorden moeten kunnen gebruiken die zij nodig achten om het nieuws accuraat te verslaan; niet gecensureerd worden door een wakkere organisatie. Mensen zouden vrij moeten zijn om hun meningen en overtuigingen te uiten zonder angst om veroordeeld of gecensureerd te worden.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De Associated Press moet zich maar eens realiseren dat hun woke overtuigingen niet door iedereen geaccepteerd worden en dat hun pogingen om taal te censureren absurd en onnodig zijn. Journalisten zouden alle woorden moeten kunnen gebruiken die ze nodig achten om het nieuws accuraat te verslaan, zonder bang te zijn dat ze door de Associated Press worden berispt. De Associated Press moet zich weer bezighouden met het verslaan van het nieuws en ophouden met het controleren van de taal die mensen gebruiken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten