portraitfactorynl de dagelijkse standaard 89 geert wilders

Feest bij de Volkskrant: 'Wilders' gedroomde kabinet dreigt nu al te mislukken!'

Mediadec 02 2023, 11:00
Bij de Volkskrant hebben ze vandaag een heel goede dag. Ze hebben daar namelijk vastgesteld (of besloten) dat het héél lastig gaat worden voor Geert Wilders om een coalitie in elkaar te puzzelen. Voor het kartel is dat natuurlijk geweldig. Want een coalitie die echt iets gaat veranderen? Daar willen ze niets mee te maken hebben.
"Nog voordat de formatie echt van start is gegaan," schrijft de Volkskrant, "dreigt Wilders' droomcoalitie hem te ontglippen. VVD en NSC lijken vooral op zoek naar manieren om niet in een kabinet-Wilders te hoeven stappen." Vervolgens stellen de auteurs, Natalie Righton en Avinash Bhikhie de vraag: "Valt dit nog te lijmen?"
Daarop leggen ze uit waarom het niet wil boteren tussen Wilders en Pieter Omtzigt. Dit komt door een verschil van politieke inzichten, maar ook omdat het persoonlijk niet botert tussen de twee. Schijnbaar kunnen ze nauwelijks met elkaar door één deur.
Tenslotte gaat het natuurlijk over Dilan Yesilgöz, de hypocriete leider van de VVD die opeens niet meer officieel wil samenwerken met de PVV. Zij wil hoogstens "gedogen." En dus concludeert de Volkskrant dat verkenner Ronald Plasterk nog heel wat werk te doen heeft:. Hij zal vooral "duidelijkheid" moeten genereren.
"Duidelijkheid van Wilders over welke delen van zijn gedachtengoed hij nog wél aanhangt en waar hij precies afstand van neemt... Maar ook Omtzigt zal kleur moeten bekennen." Hoe? Door ja of nee te zeggen tegen een coalitie, en niet "wie weet, mogelijk, misschien, ik weet het niet, laten we het over iets anders hebben.
Je proeft de vreugde van de mensen bij de Volkskrant. Geweldig vinden ze het. Wilders wil graag regeren met BBB, NSC én VVD... maar die partijen hebben daar allemaal geen zin in. Haha, een koekje van eigen deeg voor Wilders! HAHA.
Wat ze daarbij voor het gemak vergeten is dat het niet om Wilders gaat, maar om zijn kiezers. Díé hebben er recht op gehoord te worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten