dilan y

Kritiek binnen VVD neemt verder toe na Yesilgöz's besluit om partij buiten regering te houden

Politieknov 26 2023, 17:30
Een toenemend aantal leden van de VVD spreekt zich kritisch uit over het besluit van partijleider Dilan Yesilgöz om de VVD buiten de regering te houden. Lokale VVD-fractieleiders, waaronder Jordy Drieman van Cranendonck, laten hun ongenoegen blijken aan RTL Nieuws en gaan zelfs zo ver dat ze brandbrieven sturen naar de partijleiding.
De voornaamste kritiek richt zich op het negeren van de belofte om geen enkele kiezer uit te sluiten, een toezegging die tijdens de campagne breed werd gecommuniceerd. Drieman benadrukt dat de VVD al voor de start van de kabinets-onderhandelingen de tafel verlaat, wat volgens hem niet in lijn is met de campagnestrategie. Hierdoor voelen kiezers, vooral degenen die op de PVV hebben gestemd in de hoop op een rechtse coalitie, zich teleurgesteld en buitengesloten. Aan de andere kant noemt oud-voorzitter Annemarie Jorritsma het besluit van Yesilgöz "verstandig".
Tineke Feskens van de VVD-fractie in Steenbergen onderstreept dit teleurstellende gevoel. Ze stelt dat het vertrouwen van VVD-stemmers is geschaad omdat de mogelijkheid van een rechtse coalitie lijkt te zijn vervlogen. Dit wordt bevestigd door het versturen van een brandbrief door de VVD-fractie in Steenbergen, wat aangeeft dat dit geen geïsoleerd incident is, maar eerder een breder ongenoegen binnen de partij vertegenwoordigt.
Yesilgöz rechtvaardigt haar beslissing door te wijzen op het verlies van tien zetels en suggereert dat de VVD wellicht als gedoogpartner zou kunnen fungeren in een "kabinet van winnaars". Lokale VVD'ers, zoals Feskens, zijn echter van mening dat deze tactische zet geen echte oplossingen biedt voor de problemen waarmee Nederlanders momenteel worden geconfronteerd. Ze benadrukken dat de prioriteiten van de VVD elders zouden moeten liggen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten