festival van de journalistiek 2022 52091905903

Kiezers met migratieachtergrond identificeren zich volgens schrijfster Lale Gül niet met progressieve thema's

Politieknov 26 2023, 20:30
In de recente uitzending van WNL op Zondag bracht schrijfster en columniste Lale Gül een verfrissende kijk op de verkiezingsuitslag, waar de PVV met 38 zetels de grootste partij werd. Gül deelde haar inzichten over de stemkeuze van mensen met een migratieachtergrond en benadrukte dat deze groep niet per definitie links-progressief is.
Haar observatie was duidelijk: veel mensen met een islamitische achtergrond zijn eerder conservatief en voelen zich niet vertegenwoordigd door linkse partijen. In de media wordt de nadruk gelegd op een angstcampagne rondom de opmerkelijke overwinning van de PVV, maar er wordt voorbijgegaan aan het feit dat een aanzienlijk aantal mensen met een migratieachtergrond zich niet kunnen vinden in het slachtofferschap dat met name door GL/PvdA wordt benadrukt.
Gül benadrukt dat haar ervaring is dat mensen met een islamitische achtergrond vaak cultureel conservatief zijn en waarde hechten aan het behoud van hun culturele identiteit. Hoewel Wilders zich sterk uitspreekt tegen de islam, identificeren veel moslims zich meer met zijn verhaal dan met het progressieve verhaal van bijvoorbeeld Frans Timmermans. "Ze zitten met een been in de cultuur van het herkomstland," zegt Gül, wijzend op het feit dat linkse progressieve idealen over thema's als feminisme, LHBTIQ+ rechten en klimaat niet resoneren met deze groep.
Het lijkt erop dat links zich volledig vergist in wat er buiten hun eigen progressieve bubbel gebeurt. De reactie van links op de verkiezingsuitslag is een staat van totale shock, waarbij de afkeer tegenover met name Wilders steeds sterker naar voren komt. Het is een wake-up call voor links om te erkennen dat diversiteit in denkbeelden binnen minderheden bestaat en dat het negeren van deze realiteit de polarisatie in de samenleving alleen maar vergroot.
In plaats van te blijven hangen in afkeuring, zou het zinvol zijn voor linkse partijen om in gesprek te gaan met deze groep kiezers, hun zorgen serieus te nemen en te streven naar een inclusiever beleid dat een breed scala aan perspectieven omarmt. Alleen door te luisteren en begrip te tonen, kunnen er bruggen worden geslagen tussen de diverse bevolkingsgroepen en kan de polarisatie worden verminderd.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten