Filmpje! Geert Wilders woest op Dilan Yesilgöz: 'Dit is teleurstellend, dit is niet wat de VVD-kiezer wil of verdient'

Politieknov 25 2023, 8:00
Geert Wilders vindt het volstrekt belachelijk dat Dilan yesilgöz zegt niet te willen regeren met de PVV. Dat, zegt hij, respecteert Nederland niet. "Ze laat haar eigen kiezers in de steek," zei Wilders. En niet alleen haar eigen kiezers, maar een heel groot deel van álle kiezers.
"Ik vind het erg teleurstellend," aldus Wilders voor de camera's van alle grote media. "Het is ook niet wat de VVD-kiezers willen. Die willen in grote meerderheid een centrumrechts kabinet." Dat klopt inderdaad. Bijna 90% van alle VVD-kiezers wil een centrumrechts kabinet én wil dat hun VVD daar officieel deel van uitmaakt.
Natuurlijk geeft Wilders de hoop nog niet meteen op. Gisteren heeft hij een verkenner aangesteld, PVV-senator Gom van Striem. Van Striem is een ervaren man. Hij heeft de taak om nadrukkelijk op zoek te gaan naar een mogelijkheid om een rechts kabinet in elkaar te zetten.
"Nederland zit te wachten, althans miljoenen Nederlanders, ook de achterban van mevrouw Yesilgöz, op een centrumrechts kabinet. Het is echt teleurstellend dat ze nu zelf, nog voor de onderhandelingen ook maar zijn begonnen, zegt dat ze daar niet aan mee wil doen."
"Dat is haar keuze, maar het is iets dat Nederland niet echt respecteert," ging Wilders verder. "Er is nog niet eens onderhandeld. Al voor de onderhandelingen aangeven dat je in weerwil van wat je eigen kiezers willen [...], daarmee laat ze voor een groot deel haar eigen kiezers in de steek."
"Wat de VVD-kiezer had verwacht en wat de VVD-kiezer wil is dat er een centrumrechts meerderheidskabinet komt," zei de PVV-leider later in het interview. Daar zou de VVD dan zelf ook moeten inzitten, de PVV ook en nog een aantal andere partijen "om problemen als immigratie óp te lossen. Dat doet ze nu niet. Ik denk dat de VVD-kiezer hier niets van snapt."

Ketelmuziek

Toch staat Wilders niet helemaal vijandig tegenover Yesilgöz's opmerkingen over "constructief gedogen." Hij noemt dat een "lichtpuntje." Maar, voegt hij toe, "dan moet daar natuurlijk wel de mogelijkheid toe zijn. "Ik ben benieuwd welke mogelijkheden hij daartoe ziet, of dat een reëel voorstel is of dat alleen maar ketelmuziek is."
Dat is natuurlijk een heel goed punt. Yesilgöz kan best totaal bluffen. Maar dat gaan we van de week zien. Want Wilders zal met een mogelijke coalitie moeten komen waar partijen als BBB, FVD, SGP en JA21 ook deel van uitmaken. Met al die partijen samen kom je, met gedoogsteun van de VVD, uit op een nipte meerderheid (PVV krijgt namelijk uiteindelijk vrijwel zeker 38 zetels door de verdeling van de restzetels, niet 37 waar iedereen het nu over heeft). 
Dan komt NSC daar nog eens bij die mogelijk "deels" wil gaan gedogen, wat betekent op bepaalde onderwerpen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat het NU of NOOIT is. Rechts MOET een sterk kabinet vormen. Als dat niet gebeurt is het gewoon einde oefening voor ons land. Daarom doen we hier open verslag over. Steun jij dat? Help ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons Nederland naar réchts te duwen!
Het is nu niet alleen aan de VVD, maar ook aan Wilders en zijn PVV om naar álle mogelijkheden te kijken. We weten dat al die linkse partijen geen zaken gaan doen met de PVV... en de 'centrumpartijen' NSC en VVD willen dat overduidelijk liever ook niet, in ieder geval niet in een officiële hoedanigheid.
Dan moet er dus gekeken worden naar andere partijen op rechts, wat eigenlijk natuurlijk heel goed is: het maakt van de nood een deugd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten