shutterstock 2223493441

LOL! Sigrid Kaag vindt overwinning PVV heel erg: "Wilders is niet mijn premier"

Politieknov 24 2023, 19:00
Ach jongens toch wat sneu! Sigrid Kaag is van slag. De oud-topvrouw van D66 en vernietiger van Nederland vindt het namelijk vreselijk dat de PVV de verkiezingen gewonnen heeft. Als er een premier Wilders komt, zegt ze, zal hij niet haar premier zijn.
Het geweldige resultaat van de PVV is, zegt ze, "een slag in het gezicht van de democratie." Sterker nog, ze vindt het zo erg, dat als Wilders minister-president wordt zij zal zeggen: "Dat is niet mijn premier." Zo, nou. Die zit. Daar gaan we allemaal enorm onder lijden.
Daarnaast, zegt Kaag, gelooft ze er geen bal van dat Wilders daadwerkelijk "milder" is geworden, zoals hij zelf zegt. "Na twintig jaar haat, discriminatie en uitsluitingen van bevolkingsgroepen is er nog een lange weg te gaan. Dat is hoe ik het zie," aldus mevrouw de betweter.
De enige vraag die ik heb is: heeft ze het nou over Wilders of over zichzelf? Want zij en haar partij verspreiden al jaren haat over FVD'ers en PVV'ers, discrimineren publiekelijk tegen christenen en eigenlijk gewoon tegen blanke mensen in het algemeen, en sluiten daardoor hele bevolkingsgroepen uit, waaronder rechtse kiezers.
Maar goed, dit mens heeft natuurlijk nul zelfkennis. Ze zal dus niet de ironie inzien van haar woorden.
Goddank zijn we bijna af van deze vrouw. Ze gaat de politiek verlaten. Weg. Opgerot.
Het enige slechte nieuws? Het kabinet is demissionair en gaat net zolang door tot er een nieuw kabinet is gekomen. En dat kon wel eens heel lang duren. NSC wil immers niet regeren met de PVV, en de VVD heeft al laten weten dat ze maximaal een centrumrechtse coalitie willen "gedogen." (Wat betekent dat ze Wilders zo zwak willen maken dat hij weinig voor elkaar kan krijgen en een mogelijk kabinet razendsnel valt... of dat Wilders zich om deze reden terugtrekt waarna het kartel lekker samen met elkaar een coalitie kan vormen - zonder PVV, natuurlijk)
Overigens is het wel vermakelijk dat ook zij dit een slag in het gezicht van de democratie noemt. Niets is natuurlijk minder waar. Er is massaal op de PVV gestémd. Het is juist democratisch tot en met. Dat kun je vervelend vinden, hoor, maar ondemocratisch is het niet. Het tegendeel is het geval.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten