shutterstock 1862224744

Pieter Omtzigt over mogelijke stemfraude Tilburg: "Onverklaarbare" stemmen verdwenen bij PVV en DENK

Politiekdec 02 2023, 8:00
PIeter Omtzigt heeft publiekelijk gemaakt wat er (mogelijk) is misgegaan in Tilburg. Of beter gezegd, welke partijen benadeeld zijn door de mogelijke stemfraude die daar eventueel gepleegd is. Het gaat om... niet schrikken: de PVV en DENK. Bij de PVV is 7% van de stemmen verdwenen. Bij DENK gaat het om 6%. Omdat dit niet kan worden uitgelegd is het noodzakelijk dat dit direct wordt uitgezocht, stelt Omtzigt terecht.
Zoals wij eerder vandaag berichtten vindt er vandaag een spoeddebat plaats in de Tweede Kamer. Uit onderzoek blijkt namelijk dat er "onverklaarbare" verkiezingsresultaten zijn afgeleverd in Tilburg. Daar moet met elkaar over gesproken worden. Het kan gaan om fouten - maar er kan ook stemfraude gepleegd zijn. En dat kan natuurlijk niet geaccepteerd worden.
NSC-leider Pieter Omtzigt heeft op X nu cijfers gedeeld van de mogelijke stemfraude. Het zal niemand verbazen om welke partijen het gaat. De eerste partij is DENK... en de tweede partij is de PVV.
Bij stembureau 21 in Tilburg kreeg de PVV op verkiezingsavond 297 stemmen. Daarmee was de PVV veruit de grootste partij bij het stembureau. Maar "de dag erna" waren er, aldus Omtzigt, opeens 19 stemmen minder voor die partij. Dit betekent dat 93% van de stemmen overbleven, maar 7% van de stemmen was opeens verdwenen.
Tja. Dat is toch wel een beetje raar. Als het nou om één of twee procent gaat, dat kan gebeuren. Maar 7%? Dat zijn significante cijfers. Geen wonder dus dat Omtzigt en zin mede-Kamerleden uitleg eisen.

Volgens de commissie voor de geloofsbrieven gaat het om stembureau 21 in Tilburg Links de telling in de avond Rechts de dag erna: dan zijn er 19 stemmen minder voor de PVV En geen verklaring op het formulier. Vraag is dus: waarom deed niemand een lokale hertelling of onderzoek?…

Image
Image
1.6K
Reply
Ook DENK is het slachtoffer van deze mogelijke stemfraude (er kan ook verkeerd geteld zijn, dus we moeten het bij "mogelijk" houden voorlopig). Die partij verloor 7 stemmen. Dat klinkt niet als veel - en dat is het ook niet. Maar het komt wel neer op ongeveer 6%. En ja, dat zijn natuurlijk wel serieuze percentages.
Het belangrijkste is om te onthouden dat het erop lijkt dat dit alleen gebeurd is in Tilburg. Uit informatie uit alle andere stembureaus in alle andere kiesdistricten blijkt totaal niet dat er mogelijk fraude gepleegd is. Dat is ook niet zo gek, want stemfraude plegen is heel lastig in ons land. We werken niet met computerstemmen, maar met stemmen op papier. Het tellen vindt per stemlokaal plaats en dat gebeurt ook nog eens publiekelijk. Voorlopig kan iedereen die uitslagen controleren - als er opeens stemmen verdwijnen tussen de uitslag in het stemlokaal zelf en de officiële vaststelling ervan later op landelijk niveau, dan kunnen kiezers en partijmensen dat aankaarten. 
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we beter dan wie ook dat onze democratie beschermd moet worden - ook als de uitslagen het partijkartel niet aanstaan. Begrijp jij dat ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan voor onze democratie!
Met andere woorden, als je fraude wil plegen ben je a) wel echt een enorme partij-extremist en b) ook nog eens behoorlijk dom.
Vandaag gaat de Tweede Kamer hierover debatteren. Als blijkt dat er inderdaad sprake is van fraude, dan moet ook uitgezocht worden wie hiervoor verantwoordelijk is - of verantwoordelijk zijn. En die persoon, of personen, moet vervolgens keihard gestraft worden. Want dit is niet een misdaad tegen de PVV en DENK, maar tegen onze héle democratie. En dat kunnen en mogen we niet accepteren.
Nooit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten