stembureau winterswijk 2

Ongelooflijk! Spoedvergadering zaterdag in Tweede Kamer: onrechtmatigheden 4 stembureaus ontdekt

Politiekdec 02 2023, 7:00
Vandaag is een heel belangrijke én schokkende dag voor onze democratie. Oplettende waarnemers - waaronder Kamerleden - hebben namelijk mogelijke onrechtmatigheden ontdekt bij 4 stembureaus. Er zijn, wordt gezegd, stemmen bij bepaalde partijen weggehaald en toegevoegd aan de uitslagen van ándere partijen. Als dit bewezen wordt is er natuurlijk duidelijk sprake van stemfraude - en ja, dat is dan een directe aanval op onze democratie.
De Kamer komt vandaag direct bijeen om te praten over informatie die de afgelopen dagen naar boven is gekomen. In Tilburg zou er mogelijk stemfraude zijn gepleegd bij vier stembureaus. Er zijn namelijk "onverklaarbare verschillen" tussen de uitslag op verkiezingsdag en de officiële hertelling in de tien dagen erna, toen de officiële uitslag werd vastgesteld. Dit is aangekondigd door Ulysse Ellian, de (VVD-) voorzitter van de commissie voor het onderzoek van de Geloofsbrieven.

Er komt geen algehele hertelling van de Tweede Kamerverkiezingen!! De commissie voor het onderzoek van de geloofsbrieven is van mening dat bij 4 stembureau’s te Tilburg vanwege onverklaarbare telverschillen van enkele tientallen hertelling plaats moet vinden.

157
Reply
Belangrijk is dat Ellian zegt dat er géén hertelling komt van de héle uitslag. Het gaat echt alleen om de uitslagen in Tilburg en dan zelfs alleen nog maar bij de 4 stembureaus in kwestie.
Maar toch. Het is een heel significante ontwikkeling. Dit gebeurt namelijk niet vaak in Nederland. Het duidt op stemfraude. Misschien dat er een onschuldige verklaring is - dat ze zich misteld hebben in verkiezingsnacht. Maar er kan ook iets heel anders gaande zijn. Er kan namelijk fraude gepleegd zijn: dat stemmen van verkiezingsdag opeens weggemoffeld zijn.

Commissiebrief

De commissie voor het onderzoek van de Geloofsbrieven heeft de Kamer gisteravond een brief gestuurd waarin wordt uitgelegd dat het gaat om stembureaus 9, 15, 21 en 31 in Tilburg. Als er een minimaal onverklaarbaar verschil in de uitslag is, is dat tot daar aan toe. Maar het gaat hier om meer stemmen, namelijk "meer dan 15" per kiesbureau. "Voor deze telverschillen is echter geen verklaring voorhanden," aldus de Commissie.
"Uit het Controleprotocol Centraal Stembureau Tweede Kamerverkiezingen 2023 van de Kiesraad volgt dat alle verklaarde telverschillen boven 2% van het totaal aantal uitgebrachte stemmen bij een stembureau nader onderzoek vergen," gaat de brief verder. "In het geval van stembureau 21 is echter sprake van een onverklaarbaar verschil van meer dan 2%, hetgeen volgens de Commissie nader onderzoek vergt, dit in samenhang met de geconstateerde telverschillen bij de eerder genoemde stembureaus in diezelfde gemeente."
De hertelling vindt publiekelijk plaats, met de leden van de Commissie erbij. Dat is een goede zet, want ze moeten ervoor zorgen dat het écht goed gaat allemaal.

Misdaad tegen de democratie

Het gebeurt in Nederland bijna nooit dat er stemfraude gepleegd wordt. Dat is ook niet zo gek, want bij ons is het heel moeilijk om ermee weg te komen. Een paar stemmen hier en daar kunnen weggemoffeld worden, maar als je écht wat wilt doen, moet het om meer stemmen gaan... en dat is eigenlijk gewoon onmogelijk gezien het systeem dat we hebben. Er wordt bij ons niet met computers gewerkt. Het stemmen gebeurt bij hand, het tellen ook. Dit gebeurt publiekelijk.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we pal voor ons land en onze waarden. Maar dit betekent dat adverteerders en Big Tech ons zoveel mogelijk proberen te beschadigen. Gelukkig kan jij ons steunen. Doe dat! Help ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons Nederland, ons volk, en onze waarden samen te verdedigen!
Vervolgens wordt per stembureau de uitslag publiekelijk bekendgemaakt, daarna wordt dat doorgestuurd. Bij de (officiële) hertelling moet de uitslag vervolgens hetzelfde zijn als op verkiezingsavond, als dat niet zo is, tja, dan hebben we een probleem.
En dan niet zomaar een probleem. Als mensen echt stemfraude proberen te plegen en er geen sprake is van foutjes, dan is dat een misdaad tegen de democratie. Het is dan een poging om de samenstelling van de Tweede Kamer en dus van de coalitie te beïnvloeden.
En dat, tja, dat kan niet geaccepteerd worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten