[Video] Thierry Baudet reageert op aanslag in Groningen: "Dit is een aanslag op ons geluid, op onze stem"

Politieknov 21 2023, 15:00
Het heeft bijna 24 uur geduurd, maar Thierry Baudet heeft dan eindelijk een publieke reactie gegeven op de lafhartige aanslag die er gisteren op hem gepleegd werd in Groningen. Baudet zegt terecht dat het een "politieke aanslag" was," een terreurdaad" gericht "tegen ons gedachtegoed." Maar juist daarom geeft hij niet op en blijft hij gewoon voor een goed resultaat gaan morgen.
Als je zo gedemoniseerd wordt als Baudet en zelfs te maken krijgt met fysiek geweld - niet eenmaal maar nu al twee keer - dan neig je er ongetwijfeld naar om op te houden met de politiek. Voor Thierry Baudet zal dat niet anders zijn. Maar vandaag maakt hij duidelijk in een filmpje dat hij op de socials heeft gezet dat hij doorgaat: voor FVD, voor ons land, en voor het mooie FVD-gedachtegoed.
"Ik heb ontzettend veel geluk gehad," aldus Baudet over de schade die hij gisteren opliep. "Ook de artsen zeiden in het ziekenhuis dat het veel erger had kunnen aflopen. Ik heb een klap met een bierfles gehad, hier op mijn oog, net erboven godzijdank. En op mijn hoofd, maar nét onder mijn fontanel, dus mijn schedel is niet beschadigd, mijn ogen ook niet."
Hij heeft ervoor gekozen om gisteravond niet meteen te reageren omdat hij eerst rustig wilde afwachten hoe hij zich vandaag zou voelen. Na overleg met zijn team heeft hij besloten: "We gan gewoon door, we moeten doorgaan met de campagne."
"We hebben natuurlijk wel veiligheidsmaatregelen opnieuw aangepast, aangescherpt, maar we gaan door. Want dit is een aanslag niet zozeer op mij persoonlijk, maar een aanslag op ons geluid," ging Baudet verder, "op onze stem, op wat wij willen vertellen in Nederland."
Hij weet als geen ander dat mensen om hem heen én FVD'ers in het land echt angstig gemaakt zijn. "Daarom is het een terreurdaad," gaat hij verder. "Het is een politieke aanslag tegen gedachtegoed en wij mogen daar niet voor buigen. Wij moeten doorgaan, want onze stem moet doorklinken in de politiek."
"Morgen zijn allesbepalende verkiezingen waarin Nederland beslist of we doorgaan met de transgender-indoctrinatie, de klimaaatplannen die onbetaalbaar zijn, de massa-immigratie waardoor we geen huizen meer kunnen krijgen, of dat we daadwerkelijk ons land terugpakken. Ik ben dit begonnen voor jullie, voor ons land. Juist bij dit soort tegenslagen zien je uit wat voor hout je gesneden bent."
Baudet sloot af door te zeggen dat het van het grootste belang is om je de mond niet te laten snoeren - zéker nu niet.
Zo is het natuurlijk maar net. Juist nu moeten weg gaan stemmen, juist nu moeten we pal staan voor onze principes. Maar we moeten ons tegelijk ook afvragen hoe het toch komt dat Dilan Yesilgöz als minister steeds maar weigert om Baudet adequaat te beveiligen. De beveiliging moet helemaal door FVD zelf geregeld worden, mevrouw de VVD'er vindt het niet interessant om de staat te gebruiken om Baudet te beschermen.
Je gaat bijna denken dat de VVD Baudet liever kwijt dan rijk is he?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten