screenshot 2023 03 25 at 140523

Theo Maassen trekt een grens: jong meisje uit zaal gezet tijdens gewaagde show

Mediamrt 25 2023, 12:00
Afgelopen vrijdagavond had Theo Maassen er genoeg van en zette hij tijdens zijn voorstelling in Antwerpen een jong kind de zaal uit. Volgens het Eindhovens Dagblad was zijn show Onbekend Terrein nog maar tien minuten bezig toen het meisje de aandacht trok. Na een schaterlach als reactie op een pikante grap, meende Maassen kinderlijk gelach te horen. Hij verzocht de zaal onmiddellijk om stilte.
De bekende Nederlandse komiek, verbaasd over wat hij hoorde, ontdekte al snel het jonge meisje in de zaal. Hij vroeg haar hoe oud ze was en kreeg te horen dat ze pas drie jaar oud was. Geïrriteerd reageerde Maassen: "Dit heb ik in dertig jaar nog niet meegemaakt. Dit kan echt niet."
Maassen waarschuwde dat er nog meer gewaagde grappen zouden volgen tijdens zijn optreden. Daarom vond hij het noodzakelijk om het meisje en haar begeleider de zaal te laten verlaten. "Meld je bij de balie en vraag je geld terug, dat komt in orde. Maar zo speel ik niet verder."
Het meisje en haar begeleider verlieten de zaal, zoals gemeld door het dagblad, en Theo Maassen zette zijn voorstelling voort. Het is duidelijk dat Maassen volkomen gelijk had om het jonge kind uit zijn voorstelling te verwijderen, gezien de inhoud van zijn optreden.
Wat echter onbegrijpelijk is, zijn de ouders die besluiten om hun jonge kinderen mee te nemen naar een voorstelling met volwassen inhoud. Zijn ze zich niet bewust van hun verantwoordelijkheid? In dit geval hebben de ouders van het meisje een enorme inschattingsfout gemaakt door haar mee te nemen naar een show van Theo Maassen, wiens humor bekendstaat als controversieel.
Maassen heeft zijn verantwoordelijkheid genomen en de situatie gecorrigeerd, zodat de voorstelling voor de rest van het publiek kon doorgaan. Het is duidelijk dat hij niet alleen om zijn eigen artistieke integriteit geeft, maar ook om het welzijn van zijn publiek.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Dit incident moet ouders wakker schudden. Het is hoog tijd dat zij hun verantwoordelijkheid nemen en zich bewust worden van de inhoud van voorstellingen. Theo Maassen's actie is een krachtige reminder van het belang van ouderlijk toezicht en verantwoordelijkheid in een wereld vol entertainment dat grenzen opzoekt. Misschien dat ze het bij de Rutgers Stichting normaal vinden om kleine kinderen naar dit soort dingen mee te nemen. Maar elke weldenkende ouder zou toch moeten beseffen dat dit wel heel achterlijk is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten