Van knuffelmarokkaan tot verdachte: Ali B's confrontatie met de rechtbank

Mediadec 23 2023, 9:30
Eindelijk is er een lichtpuntje in de donkere tunnel van de Nederlandse rechtvaardigheid: de langverwachte rechtszaak tegen de zelfverklaarde knuffelmarokkaan en voormalig 'The Voice'-jurylid Ali B is gepland op 12 en 13 juni bij de rechtbank in Haarlem. Deze aankondiging komt na een periode van beschuldigingen en verdenkingen die de Nederlandse entertainmentwereld hebben geschokt.
Ali B, die zichzelf altijd presenteert als de vleesgeworden goedheid, staat nu centraal in een zaak van ernstige zedendelicten. De beschuldigingen zijn niet mals: minstens twee verkrachtingen en een aanranding. Een van deze gevallen is zelfs gerelateerd aan zijn tijd bij 'The Voice of Holland', een show die meer en meer begint te lijken op een broeinest van ongepast gedrag.
Het Openbaar Ministerie is duidelijk: ze geloven in de schuld van Ali B. Anders zouden ze deze zaak niet aanspannen. En toch beweert Ali B, met een bijna komische draai, "blij" te zijn dat er eindelijk duidelijkheid komt. Zijn advocaat klaagt over de lange wachttijd voor de zaak, alsof Ali B staat te popelen om zijn 'onschuld' te bewijzen.
De heren van Roddelpraat, Jan Roos en Dennis Schouten, hebben in hun programma al eerder gewezen op de ernst van de aantijgingen tegen Ali B. Zij noemden hem een "verslaafde vreemdganger" en spraken van "keihard bewijs". Hun woorden werpen een schaduw over de glanzende façade van 'The Voice of Holland', dat niet alleen door Ali B's gedrag, maar ook door de acties van Jeroen Rietbergen, op een gegeven erg sterk begon te lijken op een maffiabende, aldus Roos en Schouten.
Afijn, het heeft even geduurd, maar we weten nu dus "eindelijk" (in de woorden van Ali B's advocaat) wanneer Ali B. zich zal moeten verantwoorden. Al het bewijs kan dan op tafel gelegd worden, de rechters kunnen zich er goed over buigen én wij 'kijkers' kunnen dat ook doen - want met name Saskia Belleman van De Telegraaf zal er ongetwijfeld live over tweeten.
Gaan we dan zien wat er over blijft van het mooie 'imago' van deze vent.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten