hilversum kunstwerk cameraman 2

Weer sneuvelt er weer iemand op het Mediapark: NOS directeur stapt op te midden van schandaal

Mediamrt 14 , 14:00
De NOS staat weer eens in het middelpunt van een schandaal. Ditmaal gaat het om Gerard Timmer, de algemeen directeur, die zijn biezen pakt na onthullingen over zijn falen om in te grijpen bij grensoverschrijdend gedrag binnen de programma's De Wereld Draait Door en Zembla bij BNNVARA. Dit nieuws, dat naar buiten kwam via de Volkskrant, plaatst niet alleen een donkere wolk boven Timmer zelf, maar werpt ook een schaduw over de integriteit en de zogenaamde geloofwaardigheid van de NOS.
Laten we even duidelijk zijn: de publieke omroep, die pretendeert een voorbeeld te zijn van correctheid en moraliteit, blijkt wederom een broeinest van misstanden te zijn waarbij hoger management, inclusief de nu aftredende Timmer, ervoor koos om weg te kijken. Hoe ironisch is het dat de organisatie die de samenleving moet voorlichten en informeren, zelf zo'n puinhoop blijkt te zijn?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) DDS en EerlijkEten zijn een ontzettend belangrijke PETITIE begonnen. Waarom? Om ervoor te zorgen dat producenten duidelijk moeten maken op etiketten dat er INSECTEN in hun voedselproducten zitten als dat het geval is. Want momenteel is dat NIET zo. Walgelijk! Je kunt dus per ongeluk meelwormen en andere viezigheden naar binnen werken. Teken onze petitie voor Betrouwbaar Voedsel.
Timmers aftreden, naar eigen zeggen vanwege de 'inbreuk op de geloofwaardigheid', is niets minder dan een schuldbekentenis. Zijn besluit om te vertrekken, hoe nobel ook verpakt, laat zien dat er achter de schermen meer speelt dan de buitenwereld te zien krijgt. Het is tekenend voor de cultuur binnen de publieke omroep, waarbij de kop in het zand steken blijkbaar de voorkeursmethode is bij het aanpakken van intern onrecht.
Het feit dat medewerkers van BNNVARA al aan de bel trokken over de situatie bij DWDD en Zembla, maar dat er vervolgens niets mee gedaan werd, is een klap in het gezicht van iedereen die gelooft in een veilige werkomgeving. Het is tevens een inbreuk op het vertrouwen van de belastingbetaler, die indirect meebetaalt aan deze wanpraktijken.
Deze rel op het Mediapark is niet zomaar een incident, maar symptomatisch voor een dieperliggende malaise binnen de publieke omroep. Het laat zien dat de tijd van verandering niet alleen gewenst, maar noodzakelijk is. Timmers vertrek is een begin, maar de echte schoonmaak moet nog beginnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten