de dagelijkse standaard dh 01344

Kijk! Gideon van Meijeren ontmantelt de media: 'De journalistiek werkt als verlengstuk van de macht!'

Politiekmrt 14 , 14:00
FVD-Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren heeft in het parlement de vloer aangeveegd met de mainstream media. Want, zei Van Meijeren, het mediakartel is verworden tot "een verlengstuk van de macht." Er wordt niet meer gecontroleerd, alleen maar gepropagandeerd. En de enigen die op een kritische benadering kunnen rekenen zijn oppositiepartijen, hoe klein ook, die tegen het partijkartel en dus tegen de macht ingaan.
In de Tweede Kamer ging Van Meijeren heerlijk los op de nepjournalisten van het partijkartel. Want, zei hij, de mainstream media vormen feitelijk "één" kartel met de zittende macht. De media doen al heel lang niet meer "wat ze zouden moeten doen, namelijk de macht kritisch bevragen en de macht controleren."
Nee, "de macht treedt tegenwoordig op als verlengstuk van de macht en voert aanvallen uit op de oppositie en probeert die recht te praten," aldus het FVD-Kamerlid, als die aanvallen gepleegd worden door de macht zelf. Kijk:
Het lijdt natuurlijk geen twijfel dat Van Meijeren gelijk heeft. Het is dieptriest, maar dit is inderdaad hoe de media te werk gaan. En dat is niet alleen de laatste jaren zo, maar al heel, heel lang. Als je je de opkomst van Pim Fortuyn kunt herinneren weet je dat het toen niet anders was. Hij werd niet alleen afgemaakt (letterlijk én figuurlijk) door extreemlinks en het partijkartel, maar ook door de media. Ook zij hadden hem de oorlog verklaard en behandelden hem alsof hij een neonazi pur sang was, een echte nieuwe Hitler.
(Oproep gaat verder onder dit artikel) Bij DDS zijn we KLAAR met de gewone media. Wij zijn de NIEUWE media. Wij staan voor een ECHT RECHTS geluid. Maar dit betekent dat we JOUW STEUN nodig hebben. Doneer aan DDS via BackMe en help ons in de lucht te blijven!
Toch is er een verschil tussen toen en nu. Toen wilden ze ons in ieder geval nog doen geloven dat ze 'neutraal' en 'objectief' waren. Daar is tegenwoordig geen sprake van. Wij weten dat ze spreekbuizen van de macht zijn en zij weten dat wij weten dat ze spreekbuizen van de macht zijn. Het interesseert ze totaal niet.
Het gaat deze mensen om macht - macht, geld, en het hebben van aanzien (al dan niet alleen maar in hun eigen Haagse en Hilversumse kringen). Dat ze daarvoor de waarden moet verraden die ze voorheen zeiden te omarmen doet ze niets.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten