shutterstock 2259444639

Situatie in Midden-Oosten dreigt ernstig te escaleren: Amerika brengt oorlogsschepen in positie

Midden-Oostenapr 13, 10:00
De laatste ontwikkelingen in het Midden-Oosten laten zien dat de spanningen tussen Iran en Israël hoog oplopen. Volgens berichten van CNN heeft de Verenigde Staten opgemerkt dat Iran militair materiaal, zoals drones en kruisraketten, aan het verplaatsen is, wat mogelijk duidt op voorbereidingen voor aanvallen op Israëlisch grondgebied.
Deze toename van spanningen volgt op een luchtaanval op het terrein van de Iraanse ambassade in Syrië op 1 april, waarbij zeven leden van de Iraanse Revolutionaire Garde omkwamen. Iran beschuldigt Israël van deze aanval en heeft gedreigd met vergeldingsacties richting Jeruzalem.
De Amerikaanse president Joe Biden heeft openlijk zijn bezorgdheid geuit en verklaard dat hij verwacht dat Iran "eerder vroeger, dan later" Israël zal aanvallen. Als preventieve maatregel heeft de VS oorlogsschepen in positie gebracht om Israël en Amerikaanse troepen in de regio te beschermen, in de hoop een directe aanval van Iran te voorkomen.
CNN heeft gemeld dat volgens een hooggeplaatste Amerikaanse regeringsfunctionaris en een bron die bekend is met de situatie, de Verenigde Staten verwachten dat Iran aanvallen zal uitvoeren op diverse doelwitten in Israël. Daarnaast wordt gesuggereerd dat Iraanse bondgenoten mogelijk ook een rol zouden kunnen spelen bij het uitvoeren van deze aanvallen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Er wordt zelfs geschreven dat een mogelijke aanval van Iran op Israël op zaterdag (vandaag) zou kunnen plaatsvinden, volgens berichten van The Wall Street Journal. Als voorzorgsmaatregel heeft het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken besloten om de Nederlandse ambassade in Teheran (Iran) en het consulaat in Erbil (Irak) dit weekend te sluiten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten