shutterstock 1829232539

Zes doden en meerdere gewonden bij aanval in winkelcentrum Sydney

Buitenlandapr 13, 12:00
In Sydney heeft een verschrikkelijke aanval plaatsgevonden in het drukbezochte winkelcentrum Westfield in Bondi Junction. Zes mensen zijn omgekomen en verschillende anderen zijn gewond geraakt. De politie heeft de vermoedelijke dader doodgeschoten, maar er wordt nog gezocht naar mogelijke handlangers.
Volgens de autoriteiten vonden vijf van de doden hun einde in het warenhuis Myer, gevestigd in het winkelcentrum. De identiteit van de dader is nog niet bekendgemaakt, maar de politie van New South Wales heeft bevestigd dat zij de vermoedelijke dader hebben uitgeschakeld.
Naast de zes doden zijn acht mensen gewond geraakt, waarvan één in kritieke toestand verkeert, zo melden Australische media. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse en de gewonden worden behandeld in nabijgelegen ziekenhuizen. Er wordt nog steeds onderzocht of er meer dan één aanvaller betrokken was bij de aanval. Dit roept vragen op over de omvang van de dreiging en of er sprake is van een georganiseerde actie.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Premier Anthony Albanese is op de hoogte gesteld van de situatie en heeft aangegeven dat alle nodige maatregelen zullen worden genomen om de veiligheid van de burgers te waarborgen. De politie leidt het onderzoek, maar federale instanties staan klaar om waar nodig bij te springen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Een ooggetuige vertelt over de paniek en het bloedvergieten dat hij heeft gezien. Winkelend publiek en personeel hebben zich in winkels verscholen terwijl de politie de situatie onder controle probeerde te krijgen. De exacte motieven achter de aanval zijn nog onbekend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten