Deze jongen overleefde hersenkanker. Daarna verrast hij vriend en vijand met zijn inspirerende levenshouding

Geen categoriejul 27 2015, 20:00
De dagen waren donker toen er hersenkanker werd geconstateerd bij deze goedlachse jongen. Maar uiteindelijk is alles meer dan goedgekomen.
Als 14-jarige jongen ging het Burke Tinsley eigenlijk altijd voor de wind. Hij had vrienden, deed het goed op school en was zelfs al bezig met het opbouwen van een indrukwekkend cv vol extra-curriculaire activiteiten. Maar het noodlot diende zich aan, toen ineens bleek dat de jongen een hersentumor had.
vlcsnap-2015-07-27-18h58m23s20
De operatie waarbij de tumor zo groot als een honkbal moest worden verwijderd kreeg uiteindelijk de kanker uit z'n lichaam. Maar Burke moest er een hoge prijs voor betalen: bij de operatie werden delen van zijn hersenen beschadigd. Hierdoor heeft hij nu grote moeite met lopen en praten. Maar de jongen liet zich er niet door uit het veld slaan:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/07/Share-Your-Story-Burke-Tinsley.mp4"][/video]
.
Burke heeft buitengewoon goed levensadvies voor kinderen die momenteel in het ziekenhuis liggen vanwege kanker. Zijn boodschap? Het leven is zwaar, maar maak er het beste van. Je kán gelukkig zijn, je kán vrolijk zijn. Alles draait om je houding. Het vraagt doorzettingsvermogen, maar als je het hebt, kan je in principe alls overwinnen.
Zoals Burke dat dus deed. Wat een held!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten