3 manieren om schade aan je smartphone te voorkomen

3 manieren om schade aan je smartphone te voorkomen

Geen categorieaug 07, 11:59
Wij houden allemaal van onze smartphone. We leven er dag in, dag uit mee als soort van met metgezel die ons te allen tijde kan bijstaan en entertainen. Een leven zonder smartphone is voor velen al niet meer voor te stellen en de gedachte daaraan kan zelfs acute stress opleveren. We hebben dan ook veel geld over voor onze mobiele metgezel. Toch zie je om je heen veel mensen in de weer met smartphones met kapotte schermen en andere valschade. Zij vinden vaak de reparatie te duur en leven daarom met de consequenties van een onhandig moment dat velen van ons kan overkomen. Wie laat er immers nooit zijn telefoon vallen? Toch kun je veel schade voorkomen met een kleine investering.
Een hoesje voor je smartphone betaalt zichzelf terug
Ja, een hoesje voor je telefoon is een extra uitgave bovenop de toch al dure aanschaf van de smartphone zelf. Maar schade aan je telefoon kost meer, en de kans dat je hem ooit een keer laat vallen is groot. Niet alleen het repareren van de schade kost meer dan de aanschafprijs van de telefoon, maar de schade zorgt voor een aanzienlijk lagere verkoopwaarde van je telefoon wanneer je deze niet laat repareren. Dat is zonde. Dit terwijl een stevig hoesje niet duur hoeft te zijn, en zeker ook niet lelijk hoeft te zijn. Er is zoveel keuzes in hoesjes voor je Samsung Galaxy en bijvoorbeeld iPhone Xs Max hoesjes, dat je er gemakkelijk een kunt vinden die bij jou past. En het is weer een extra mogelijkheid om je persoonlijkheid te uiten!
Ga voor een glazen screenprotector
image2
De meesten van ons kennen het fenomeen ‘screen protector’ wel, maar vaak vooral als een plastic laagje dat je op het scherm van je telefoon plakt. Niet alleen leveren deze ouderwetse flexibele beeldschermbeschermers vaak een lelijker beeld op door belletjes tussen het scherm en de screen protector, ze beschermen eigenlijk alleen tegen krassen. Dit terwijl het tegenwoordig ook mogelijk is om een glazen screen protector te (laten) plaatsen. Ja, ze zijn wat duurder, maar ze vangen de klappen beter op voor het scherm van je smartphone zonder het scherm minder mooi te maken. Laat je je telefoon met glazen screen protector vallen, dan is het de screen protector die barst en niet het scherm zelf. Die is voor aanzienlijk minder geld te vervangen dan het scherm van je smartphone.
Kijk uit waar je je telefoon opbergt
We nemen onze smartphone overal mee naartoe. Het is immers ook een mobiele telefoon, en er zijn zoveel situaties waarin hij van pas komt. De één stopt hem in de handtas, de ander in de broekzak of jaszak. Natuurlijk voorkom je moeilijk het risico dat je telefoon gestolen wordt door een zakkenroller of tassendief. Maar wat je wel kunt voorkomen is schade tijdens het ‘vervoer’. Vooral sleutels kunnen voor grote schade aan je smartphone zorgen. Niet alleen kunnen ze de telefoon bekrassen; bij grote druk, bijvoorbeeld wanneer je te dicht langs een tafel of stoel loopt, kunnen ze voor barsten in het scherm of een glazen achterkant zorgen. Je hoeft je telefoon dus niet eens te laten vallen om er ernstige schade aan op te lopen. Kijk dus altijd goed of hij niet in de buurt van sleutels of andere harde of scherpe voorwerpen zit. Stop hem nooit in de zelfde zak als je sleutels of munten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten