shutterstock 1244890315

We gaan "vergroenen", hoor! Bos moet tegen de vlakte om windmolens te plaatsen...

Geen categorieaug 07 2019, 11:00
De obsessie met duurzaamheid loopt volledig de spuigaten uit. Dat is goed te zien in Duitsland, waar men in de naam van "groene energie" nu een groot gedeelte van een bos wil omkappen. Enkele bizarre politici hebben namelijk besloten dat daar een windmolenpark moet komen. En om de duurzaamheidsafgod te dienen, mag alles opgeofferd worden. Zelfs een heel sprookjesachtig bos.
Het gaat volledig verkeerd met de zogenaamde duurzaamheidsrevolutie die als een lange mars door alle westerse instituties trekt. Bewuster en met meer oog voor de toekomst leven? Daar is niets mis mee. Maar wat hebben onze nakomelingen nu in vredesnaam aan een toekomst waarin geen bossen meer zijn, maar alleen nog windmolenparken?
Nou, heel veel, vinden ze in Duitsland. Daar heeft de politiek de doodstraf uitgesproken over grote delen van een sprookjesbos. De groene reuzen moeten plaatsmaken voor grijze vogelgehaktmolen op bijzonder korte termijn, en de lokale bevolking is verbijsterd:

"Burgers en burgemeesters rond het befaamde Reinhardswald in Noord-Hessen zijn beslist niet tegen groene energie. Wel zijn ze boos over de plannen om in dit ‘sprookjesbos van de gebroeders Grimm’ twintig windmolens van elk 241 meter hoog te plaatsen.

Ze hebben het spel slim gespeeld, zegt Klaus Becker, die zich namens de actiegroep Aktionsbündnis Märchenland inzet voor behoud van het Reinhardswald, met 20.000 hectare het grootste aaneengesloten bos van Hessen in het hart van Duitsland. Eerst hebben ze overal in Hessen gebieden aangewezen – waaronder het Reinhardswald – waar in de toekomst ‘mogelijk’ windmolenparken kunnen komen. ‘Een officieel besluit was dat nog helemaal niet. Maar wie in de jaren erna kritiek leverde op de geplande molens in het bos, kreeg te horen: “Maar dat hebben we destijds toch besloten?”’

De bestuurders mogen misschien in hun nopjes zijn met hun walgelijke trucjes, maar een aflaat koop je er beslist niet mee. Integendeel: het klimaat redden door het bos te slopen, is het ene kwaad voor het andere inwisselen. Stuiten naïef.
Maar zo rollen ze daar nu eenmaal bij de oosterburen. En sowieso zijn ze in Duitsland wel fan van het kappen van bomen voor energiewinning. Het Hambacherbos is ook al bijna geheel verdwenen, omdat men zo graag de kolen die onder de grond liggen wil opgraven. En evenals het ter aarde bestelde Reinhardswald geldt ook hier: met een beetje kernenergie kan je die domme en desastreuze bomenkap gewoon voorkomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten