Zo triest: Duitsland wil klimaat redden door heel oerbos te kappen, laatste 10% gaat er volgend jaar aan

De laatste 10% van het oerbos Hambacher gaat er volgend jaar aan, omdat Duitsland zo nodig het klimaat wil redden. Letterlijk alles wordt ondergeschikt gemaakt aan dat doel: zelfs een bos uit de prehistorie moet er aan geloven.

Mike Shellenberger, de voorzitter van de natuurorganisatie Environmental Progress, slaat vandaag de nagel op z’n kop. In Duitsland zijn ze namelijk knettergek geworden: ze hebben alle techniek in huis om hun eigen energie schoon te maken. Dan moeten ze wel overstappen naar kernenergie, maar om de één of andere reden is dat totaal uit den boze bij onze Oosterburen.

En dan heeft desastreuze gevolgen, want omdat zon- en windenergie nog altijd niet rendabel is hebben de Duitsers hun kolencentrales overuren laten draaien. De gevolgen daarvan strekken ver. Zoals voor het oerbos Hambacher, dat op een kolenmijn staat. 90% van het bos is al verdwenen voor de koolindustrie. De laatste 10% staat op het punt om volgend jaar omvergehakt te worden. Shellenberger kan er met z’n kop niet bij:

“Germany has destroyed all but 10% of an ancient forest to dig up and burn the dirtiest kind of coal that lies underneath

It may cut and mine the remaining 10% next year

In order to save the climate

Germany gets as much of its “renewables” from clear-cutting forests and burning them as it does from paving its landscapes with solar panels”

Maar de gevolgen van het catastrofale Duitse beleid gaan verder. Shellenberger noemt alle gevolgen op: massale insectensterfte dankzij windmolens, dreiging dat het sprookjesachtige bos Reinhardswald verdwijnt voor meer ‘schone’ energie, en miljarden aan euro’s uitgegeven voor beleid dat niet eens effectief is. Maar bovenal heeft men dan de eigen natuur grandioos verziekt.

Of in de woorden van Shellenberger:

“Think of it: Germany is destroying its forests, economy, and wildlife, and polluting its cities, so that it can harmonize with nature and stop using the safest form of electricity production The Germans are such a rational people.”

Heel ‘rationeel’, ja. Kuch!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Blokkeer-Fries

  De extreem linkse en zwaar gesubsidieerde, zogenaamde deugklimaatsekte, voert haar niet door enige kennis begrensde, ideologische en zelfvernietigende messias Gretha CO2 “ziener” koers, net zo lang door, tot ze zelf letterlijk, vanwege faillissement naar lucht snakken en gered moeten worden door realistisch rechts. De vraag is echter alleen nog, laat realistisch rechts het zover komen of laten ze extreem links met de aarde composteren ten faveure van de biodiversiteit en het zelfreinigende vermogen van de natuur, waar sommige soorten uitsterven en plaatsmaken voor soorten die meer kans hebben om te overleven.

  www .ad.nl/auto/moderne-diesel-net-zo-schoon-als-elektrische-auto-aldus-de-consumentenbond~a5630fdd/?referrer=https://www.google.com/

 2. Original NL

  Dat heette vroeger ..het kind met het badwater weggooien….
  De gehele westerse politiek is rijp voor den dolder..oppertrut merkel voorop

  1. Lao Tse

   ” Dat heette vroeger ..het kind met het badwater weggooien….”

   Ja, Original, dat zou je kunnen zeggen. Het radicale besluit in Duitsland om helemaal van de kern-energie af te stappen heeft voordelen gehad want het gaf een enorme boost aan vormen van alternatieve energie maar het was ook een te radicale stap. Men had de klimaattransitie veel makkelijker kunnen maken door de kernenergie veel geleidelijke af te bouwen.

   1. Frets

    Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent, jouw feiten boeien hier niemand iets. Ik weet niet of je het weet dramorgel, maar je zit op de verkeerde site. Niemand hier heeft enige interesse in jouw gelul. Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, dat jij hier na al die jaren nog steeds rondhuppelt, man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een VPN niet terug zou kunnen komen.

    1. observer

     Waarom moet ik bij deze reaguurder iedere keer aan Mao Tse Toeng denken?

   2. Cycle25

    Nee, die betaalt Nederland, want de gasbel moet dicht in Groningen en het beetje wat overblijft gaat naar maak industrie Duitsland.

    Wellicht kan Nederland ook het Duitse CO2 belasting gaan ophoesten, dan krijgt Duitsland weer een compensatie voor de afbetaling/compensatie van 2e wereldoorlog.

    Af en toe vraag je je af of VVDers geen Duitsers zijn.

   3. logisch denken

    kernenergie is DE schoonste vorm van elektrische energie opwekken met de minste milieu schade. Hoe ga dat nou bij een flapdrol aan zijnn tarrels brengen

   4. Siemien

    Lao is een spastische klimaathysterische religieuze..

    1. Frets

     Hij is de duizendmaal uitgekotste, niemand moet hem, niemand wil hem, niemand zit op hem te wachten, hij is de eeuwig gebande die zichzelf steeds opnieuw uitnodigt terwijl hij steeds opnieuw de deur uitgeschopt wordt.

  2. Marija

   Mee eens.

 3. hansishier

  Leg het gewoon voor aan klimaat-orakel thunberg, ik ben benieuwd wat ze gaat uitkramen over dit soort maatregelen. Misschien worden we verrast en komt ze met iets verfrissends! Echter hoogstwaarschijnlijk komt ze daar niet mee en bewijst ze wederom een napraat roeptoeter te zijn.

 4. Cycle25

  Zo’n zwaar industrieel land gaat 15 kerncentrales dichtgooien en dan moet je deze energie opvangen door kolen/gas en natuurlijk de energietransitie akte met Nederland. Wij gaan er van af, en in Duitsland betalen ze 1000 euro als je gas aanvraagt.

  Duitsland inclusief hun gesjoemel in de brandstof auto’s gaat vuiler worden dan China, en Nederland krijgt de rekening.

  Dat krijg je er van als je dienaar en knecht bent van de Duitsers.

 5. J.Rademaker

  Ben geen klimaatgelovige maar dit is gewoon idioot.
  Zal Nederland extra inspanning moeten leveren , helpt niet maar goed gebaar.

 6. logisch denken

  de longen van de aarde gesloopt onder het linkse bewind en hypocriet lin ks zwijgt. De flapdrollen brigade is niet thuis want het levert niets op om de longen van de aarde te beschermen. het is een absolute schande maar geeft onverkort aan dat de hele milieu hoax puur een verdien model is en niets met klimaatr te maken heeft

 7. Marija

  Het is niet eens meer verbijsterend om weer te worden geconfronteerd met het feit dat de wereld wordt geregeerd door een stel idioten.
  We, de mensen die nog wel het verstand kunnen gebruiken, kunnen alleen massaal in opstand komen maar doen dat niet.
  Misschien gaat de wereld ten onder aan te veel inspraak van domme mensen, je zou het haast gaan geloven, maar er zal toch wel iets anders achter zitten.
  Wat? Olie, macht en geld?

 8. Siemien

  Ja er lopen wat debielen rondt hoor

 9. JFU

  Weer een bewijs, dat ook Duitsland geregeerd wordt door permanent geestelijk gestoorden. Lijkt wel een epidemie in Europa….

 10. tonna

  In een overbevolkte,geïndustrialiseerde,energieverslindende,moderne,decadente wereld kan de mensheid het energieverbruik niet terugdraaien naar het niveau van de 18e eeuw,de Don Quichot’s van nu vechten niet tegen windmolens,maar vóór windmolens en tegen kerncentrales!
  Om even in Europa te blijven,wij kunnen niet zomaar onze enorme en stijgende behoefte aan elektra/fossiele brandstoffen inruilen voor zonnepanelen,warmtepompen en windmolens!
  Voor de hard groeiende en energie verslindende wereldbevolking is kernenergie/gas anno 21e eeuw onmisbaar!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.