4 Mei verstoren? Opgesodemieterd! Compleet respectloze 'Allahoe Akbar'-roepende gedetineerden linea recta isoleercel in

Geen categoriemei 05 2019, 15:00
De groep respectloze gedetineerden die gisteravond de dodenherdenking in Vught verstoorden, krijgen flinke sancties. Zij riepen 'Allahoe Akbar' op het moment van stilte bij de fusilladeplaats. De organisator kon direct de isoleercel in. Dat meldt de Telegraaf.
Een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) van het ministerie van Veiligheid en Justitie liet dit weten. Andere deelnemers worden gehoord, waarna de minister mogelijk later vandaag met een reactie komt.
Respectlozer kan het haast niet. Exact op het moment van de twee minuten stilte hoorden diverse aanwezigen keihard geschreeuw vanuit de gevangins in Vught. Vanuit daar riepen diverse gevangenen 'Allahoe Akbar' en verstoorden zij het hele moment. Op zichzelf is dit natuurlijk al verschrikkelijk maar het gebeurt veel vaker. In Hoofddorp, Zoetermeer, Bergen op Zoom, Slotervaart en De Baarsjes in Amsterdam gebeurde dit óók al in voorgaande jaren.
Er is een duidelijk patroon te herkennen. Palestina-leuzen, 'Allahoe Akbar', antisemitische uitspraken en andere 'schunnige teksten'. Nu gaat het hier om gedetineerden, dus uitschot is het al, maar wat mij betreft knikker je ze op 4 mei allemaal gewoon preventief in de isoleercel voor een uur. Zat kansen gehad om wél normaal te kunnen doen, nu is het wel een keer klaar.
Deelnemers aan de verstorende actie zitten nu maximaal 14 dagen in de isoleercel. Dikke kans dat ze daar hun lesje ook niet door hebben geleerd. Sterker nog, wanneer die figuren ooit weer vrij worden gelaten zul je zien dat ze in aanmerking komen voor ieder mogelijk radicaliseringsprogramma dat Nederland te bieden heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten