4D-Chess: Poetin ziet kans om handelsrelaties EU aan te sterken

4D-Chess: Poetin ziet kans om handelsrelaties EU aan te sterken

Een paar maanden geleden zou dit als een belachelijk bericht worden beschouwd door menigeen die het nieuws een béétje heeft gevolgd. Toch, diegene die het nieuws nog steeds slechts een béétje volgt ziet nu dat de EU en Trump het niet zo met elkaar kunnen vinden en dat komt Poetin goed uit! Aldus de New York Times.

Poetin wordt natuurlijk al jaren afgeschilderd als de boeman van Europa die er alles aan doet om Europa verdeeld te houden en hier en daar een spionnetje vergiftigt of een eilandje inneemt maar ineens slaat het om! Poetin wil méér handel en minder verdeeldheid. 'De EU is onze grootste handelspartner, verdeeldheid bij hun is slecht voor ons' redeneert hij.

Nu is Poetin niet iemand die het Brussel erin wrijft met 'I told you so' omtrent de recente acties van Amerikaanse president Trump maar het komt de Russische president toch wel verrekt goed uit, deze samenloop van omstandigheden. Poetin liet zijn intenties blijken vlak voor hij naar Oostenrijk ging. Oostenrijk heeft al langere tijd warmere banden met Rusland dan de meeste andere Europese landen en Sebastian Kurz weigerde ook Russische diplomaten uit te zetten na het Britse debacle met de vergiftigde spion. Oostenrijk neemt ook als volgend land het voorzitterschap op zich bij de Raad van de Europese Unie.

Ook Italië neigt naar warmere banden met Rusland. Misschien dat dit alles ook wel te maken heeft met de beoogde oliepijpleiding van Rusland naar Europa, toen de EU nog enigszins normaal deed. Het zou in ieder geval beter voor de onderlinge relatie tussen EU en Rusland zijn, evenals een mooi alternatief voor de verliezen en de handelsstrijd met Amerika.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties